Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bottas még mindig biztos abban, hogy folytathatja pályafutását

Bottas még mindig biztos abban, hogy folytathatja pályafutását

GP247
Noha jelenlegi csapatával az utóbbi hetekben csak „csendesebb” egyeztetései voltak, a Sauber rutinos versenyzője, Valtteri Bottas még mindig biztosra veszi, hogy jövőre is lesz helye a királykategória mezőnyében.

A finn pilóta szerződése 2024 végén jár le a 2026-ban már az Audi gyári alakulataként versenyző Sauberrel, ahol a hírek szerint nem a lista első felében szerepel a 2025-ös jelöltek között: a németek favoritja továbbra is Carlos Sainz, de az Alpine kettősét is „magasabb polcra” helyezik. Bottasnak viszont vannak más opciói is – ezt ő maga is elismerte már.

Arról viszont nem beszélt, egészen pontosan kikkel tárgyal. Persze a nemzetközi sajtóban megjelentek már a lehetőségek: leggyakrabban a Williamst és a Haast emlegetik, de volt már szó az Alpine-ról és Jacques Villeneuve nemrég a Mercedeshez való visszatérést is bedobta a kalapba.

Ami a folytatást illeti, Bottas többször jelezte, magabiztos azt illetően, hogy a mezőnyben marad, ezt pedig még mindig így gondolja, annak ellenére, hogy a hetekben ismét csavartak egyet a középmezőnyt érintő pilótapiacon Esteban Ocon távozásával. „Biztos vagyok benne, hogy lesz helyem” – jelentette ki magabiztosan.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

„Persze ebben a sportágban semmit sem jelenthetünk ki addig, amíg nem száz százalékos a dolog, amíg be nem jelentették a szerződést. Az alapján, ahogyan most én látom a helyzetet, nem aggódom. De lesz pár érdekes hetünk, ez biztos” – tette hozzá.

„De ehhez is hozzászokik az ember. Nyilván, sokkal kényelmesebb, ha tudod, mi történik, de ugyanakkor a helyzet izgalmas is. Van egy kis ismeretlen az egyenletben. Jöhet valami új és izgalmas lehetőség az út során. Ez jó. Ami engem illet, nekem csak élnem kell ehhez a helyzettel” – magyarázta Bottas, akinek persze a Sauber is opció még, de elismerte velük halkultak az egyeztetések.

„Nagy változásokat akarnak a csapatban. Ez érinti a pilótapárost is. Hajlandóak sokáig várni, de én nem fogok örökké. Ez a csapat is opció, de nincs túl sok időm. Szeretném felgyorsítani a dolgokat. Részt akartam venni a projektben, de a dolgok mostanság csendesebbek” – mondta.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak