Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Csou egy csapatot sem utasítana vissza

Csou egy csapatot sem utasítana vissza

PlanetF1
Mivel minden lehetőséget figyelembe vesz, így Csou Kuan-jü arra is nyitott, hogy ismét felvegye a kapcsolatot az Alpine-nal azt követően, hogy az ő juniorakadémiájuk tagjaként került közel a tűzhöz és teljesítette első királykategóriás szabadedzését is.

Továbbra sem tudni, mi lesz a sorsa Kína első F1-es versenyzőjének: Csou szerződése 2024 végén jár le jelenlegi csapatával, a hamarosan Audivá „változó” Sauberrel, ott azonban a hírek szerint nem valami kedvező a pozíciója a „kívánságlistán”. Azt tudjuk, hogy a csapat elsősorban Carlos Sainzot akarja szerződtetni, de sajtóhírek szerint az Alpine pilótái is a radaron vannak.

Ami Csou lehetőségeit illeti, felmerült, neki épp az Alpine nyújthatna segítő kezet egyrészt kínai kapcsolatainak és támogatóinak hála, másrészt pedig azért, mert a múltban dolgozott már velük a Renault juniorakadémiájának a tagjaként.

Nemrég a Haast is opcióként emlegették, a csapatnak ugyanis minden valószínűség szerint jól jönne az a nagyjából 30 millió dolláros támogatás, amit a szponzorai tudnak nyújtani az istállónak (az amerikaiaknak és értelemszerűen adott esetben az Alpine-nak is). Maga Csou egyelőre óvatosan nyilatkozik, elmondta, célja a maradás és több lehetőséget is figyel.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

Természetesen külön szóba került az Alpine is a korábbi kapcsolatok miatt, Csou pedig jelezte, természetesen velük is újrakezdené az együttműködést. „A Sauber egyik ülése még elérhető. Szóval még van választási lehetőség” – kezdte a kínai.

„Az Alpine-nal a múltban természetesen nagyon jó volt a kapcsolatom. Segítettek abban, hogy még a Forma–1 előtt lehetőségekhez jussak és aztán nagyon hálás voltam azért is, hogy csatlakozhattam az Alfa Romeóhoz és a Sauberhez. Szóval nyitott vagyok más csapatok irányába is. Nyitott vagyok a beszélgetésekre a jövőmmel kapcsolatban” – emelte ki.

Jelezte, egy dologra nem vágyik, arra, hogy tartalékos legyen valahol. „Nem akarok tesztversenyző lenni, nem akarok kivenni egy év szabadságot. A pályafutásom jelenlegi szakaszában nem akarok kivenni egy évet, mert ha kikerülsz az F1-ből, a visszatérés nagyon nehéz” – mondta.

„Már csak azért is, mert nem versenyzel és az autók minden évben változnak, ezekhez pedig folyamatosan alkalmaznod kell. A cél természetesen az, hogy szerezzek egy helyet a következő szezonra. Az, hogy tartalékos legyek egyáltalán nem lehetséges. Ha szükségessé válik, fontolóra kell venni, de most még nem akarok így gondolkodni” – zárta gondolatát.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak