Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Doohan: Felkészültem az F1-re

Doohan: Felkészültem az F1-re

Sky
A csapattól távozó Esteban Ocon helyére pályázó Jack Doohan úgy érzi, tökéletesen felkészült arra, hogy a királykategóriában versenyezzen, jóslatokba viszont továbbra sem akar bocsátkozni azzal kapcsolatban, hogy az Alpine őt választja-e.

Miután hivatalossá vált, hogy Esteban Ocon a 2024-es szezon végén távozik, az Alpine csapatvezetője, Bruno Famin több alkalommal is jelezte, a jelenlegi tartalékos, Jack Doohan az utódjelöltek között van, de más versenyzők is esélyesek arra, hogy átvegyék a francia helyét (például Mick Schumacher, akit a főnök szintén megnevezett).

Doohant jó ideje tudatosan készítik is erre a lehetőségre, az Alpine juniorjaként ugyanis fizikai és mentális edzéseket kap, folyamatosan szimulátorozik és egyeztet a mérnökökkel valamint egy privát tesztsorozatot is tető alá hoztak a számára.

Kanadában az első szabadedzésen is részt vehetett, igaz ez a próba nem a tervek szerint alakult, az eső miatt ugyanis késett a rajt, majd Doohan, miután pályára hajthatott, csak néhány óvatos kört teljesített. Ő ennek ellenére magát a tapasztalatot is hasznosnak tartja, és hiába veszített tesztkilométereket, biztosra veszi, hogy már készen áll a debütálására.

Jack Doohan (Fotó: XPB)

„Teljes mértékben” – felelte, amikor a Sky Sports arról kérdezte, felkészült-e arra, hogy a Forma–1-ben versenyezzen. „Sokat köröztem a 2021-es autóval és már volt két napom a 2022-esben is. Kényelmesen érkeztem a szabadedzésre is.”

„Korábban izgatottabb voltam, amikor még az F2-ből kellett felugrani az F1-be, elragadtak az érzelmek, de most úgy éreztem, készen állok. Nem aggódtam, nem zökkentem ki a kényelmi zónámból. Remélem, jól teljesítek majd, és sajnálatos, hogy végül nem volt erre lehetőség. De a teszteken megmutattam, mire vagyok képes és ezek egy óránál hosszabbak” – magyarázta.

„Nehéz bármit is mondani az F1-es esélyekről. Az álmom, hogy rajtrácson legyek. Itt akarok lenni. Akármikor lehetőséget kapok, akár a szimulátorban, a pályán vagy a marketing, esetleg a kommunikáció terén, bizonyítani akarok. Semmi sem biztos, de itt akarok lenni” – húzta alá.

Jack Doohan (Fotó: XPB)
Borítókép: Jack Doohan (Fotó: XPB)

További tartalmak