Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ricciardo magába nézett és őszintén beszélt csapatával

Ricciardo magába nézett és őszintén beszélt csapatával

RN365
A VCARB rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, a jól sikerült kanadai hétvége előtt őszintén beszélt csapatával arról, hol javíthat, és mi állhat a vártnál gyengébb – de legalábbis hullámzóbb – szezonkezdés hátterében.

A nyolcszoros futamgyőztes visszatérése a 2023-as szezon második felében biztató eredményeket hozott – ezeket látva már felmerült, ha tartja a lendületet, 2025-ben akár a Red Bullhoz is visszatérhet. A folytatás viszont kiábrándító volt Ricciardo szempontjából: 2024-et a vártnál gyengébben kezdte és most a Red Bull-szerződés helyett a VCARB-ért is harcolnia kell.

Az év elején fiatal csapattárs, Cunoda Juki az esetek többségében legyőzte őt az időmérőkön és a futamokon is – ez alól Miami volt egy látványos kivétel, legalábbis a sprintnap, amikor Ricciardo a negyedik helyről indulva negyedik lett.

Legutóbb, Kanadában ismét jobb eredményt ért el: legyőzte Cunodát és pontot is szerzett. Nemrég elárulta, a biztató hétvége előtt őszinte beszélgetést folytatott csapatával arról, mi lehetett a gond és mit kell tennie most. „Mindig arra figyeltem, ami a pályán történik: fékezhetek-e itt és ott hamarabb, vagy ezt és azt kell tennem” – kezdte a RacingNews365-nek adott nyilatkozatát.

„Monaco után vetettem néhány pillantást pár egyéb tényezőre is, ami befolyásolhatja a teljesítményemet. Nem vagyok elég energetikus? Vagy nem érzek valamit a hétvégéken? Monaco után volt egy jó önterápiám. Megnéztem, mit csinálok rosszul a pályán és azon kívül” – folytatta.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„Egy kicsit ellaposodom, mire a futamhoz érek? Folyamatosan finomhangoljuk az autót, de legbelül tudom, mire vagyok képes. Arról van szó, hogy jó pozícióba kell kerülnöm és egy kicsit szélesíteni kell a gondolkodásunkon is. Volt egy nyitott beszélgetésünk. Építő kritikát kértem. Mit kell kitakarítanom és esetleg hiányzik-e belőlem valami?” – magyarázta.

„Fontos volt az energiagazdálkodás a hétvége során. Még csak nem is az autóban. Amikor beülök, úgy érzem, készen állok. Próbáltam megszabadulni néhány dologtól, ha eszembe jutott valami, próbáltam ledobni magamról” – mutatott rá.

Ennek köszönhetően „felszabadultabbnak, boldogabbnak és sikerre éhesebbnek” érezte magát Kanadában, ahol végül jó eredményt ért el. „Nyitottak voltunk a beszélgetés során. Azt akartam tudni, mi a gond a srácok szerint. Kértem, hogy mondják el, ha látnak valamit, mert javítani akarok. Azt is elmondtam, én mit érzek, hogy laposnak érzem magam. Talán az időbeosztás miatt.”

„Nyíltan beszéltünk. Nagyszerű volt, mert vigasztalni is akartam őket azzal, hogy őszinték lehessenek. Közel 35 éves vagyok, nem kell a vállveregetés. Inkább az, hogy őszinték legyenek és ez eredményes volt, majd folytatódott a következő héten is” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: Charniaux / XPB Images)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak