Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Azon tűnődöm, Stroll akar-e igazán versenyző lenni”

„Azon tűnődöm, Stroll akar-e igazán versenyző lenni”

Le Journal de Montréal, F1
Nehezen tudja értelmezni a Red Bull tanácsadója Lance Stroll eddigi pályafutását. Helmut Marko abban sem biztos, a kanadai tényleg szereti-e a versenyzést…

Hivatalosan még nem erősítette meg az Aston Martin, hogy Lance Stroll marad Fernando Alonso csapattársa 2025-ben is, ám nehéz elképzelni, hogy változtassanak. A kanadai versenyző tavaly óta csapattársa árnyékában van, és amikor még versenyképesebb volt az autójuk, akkor sem tudott nagy eredményeket villantani. Az istálló viszont édesapja, Lawrence Stroll irányítása alatt áll, ami szinte magától értetődővé teszi a pozícióját.

Ifjabb Strollt sokszor éri kritika emiatt – de a hozzáállása miatt is. Az interjúk és sajtótájékoztatók során jellemzően rövid, flegma válaszokkal próbálja lepattintani magáról az érdeklődést, ezzel ugyanakkor nemcsak azt sugallja, hogy nem szereti a médiafigyelmet, sokakban olyan érzést is kelt, hogy azt sem szereti, amit csinál.

A Le Journal de Montréal című kanadai lapnak nyilatkozva Helmut Marko, a Red Bull tehetségkutató tanácsadója is elismerte, nehezen tud mit kezdeni a Stroll-jelenséggel. „Emlékszem a nagyon jó versenyére, amikor dobogós lett Bakuban a Williamsszel 2017-ben, és emlékszem arra is, hogy megszerezte előttünk a pole pozíciót Törökországban 2020-ban. Azóta hullámzás volt. Volt pár nagyon jó versenye, és pár nagyon átlagos.”

„Azon tűnődöm, igazán akar-e versenyző lenni, és kellően keményen dolgozik-e azért, hogy jó eredményeket érjen el”

– szúrt oda Strollnak Marko.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

A kérdésre, szerinte eleget tesz-e, az osztrák bizonytalanul felelt. „Nehéz megmondani, mert nem ismerem őt eléggé, és nem állok elég közel hozzá, hogy megítéljem, mennyit tesz. Figyeltem őt, és megvoltak a hullámzásai” – magyarázta.

Mindeközben nem úgy tűnik, hogy az Aston Martinnál megfogalmazódnak hasonló kérdések. Mike Krack csapatfőnök már korábban jelezte, elégedettek Stroll-lal, Kanadában pedig arról beszélt, hogy egyértelmű, milyen irányba tartanak. „Jelezte ezt felém” – mondta Krack arról, hogy Stroll azt nyilatkozta, folytatni szeretné az Aston Martin-projektet, mert nagyon ígéretesnek tartja. „Jó párbeszédet folytatunk a helyzetről. Tudjuk, hogy az Aston Martin Lance otthona, és hamarosan valamit kommunikálni is fogunk” – bocsátotta előre Krack.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak