Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bearman újra F1-es autóba ül

Bearman újra F1-es autóba ül

Haas
A hétvégi Spanyol Nagydíjon ismét Forma–1-es autóba ülhet a Ferrari védence, Oliver Bearman, aki a Haas egyik versenygépét – egészen pontosan Nico Hülkenbergét – vezetheti majd az első szabadedzésen.

Az amerikai alakulat vezetői már a szezon előtt jelezték, Oliver Bearman idén a két kötelezőnél biztos, hogy több szabadedzést kap, a csapat ugyanis fel szeretné mérni, mire képes, hiszen ő is esélyes arra, hogy 2025-ben állandó versenyzőjük legyen. Később kiderült, a Haas egészen pontosan hat szabadedzést ad a fiatal britnek.

Az első bevetésre Imolában került sor, ahol Bearman a csapatvezető, Komacu Ajao elmondása szerint ismét a várakozásoknak megfelelően teljesített, vagyis hasznos információkat gyűjtött, miközben vigyázott az autóra, nem erőltette túl a gyors köröket.

Bearman második „állásinterjúja” (Komacu korábban arról beszélt, a hat szabadedzés egy-egy állásinterjú lesz a fiatal pilóta számára, aki ennyi idő alatt meggyőzheti a vezetőséget rátermettségéről) a hétvégi Spanyol Nagydíj első szabadedzése lesz, melyen ismét Forma–1-es autóba ülhet.

Oliver Bearman (Fotó: XPB)

„Oliver újra csatlakozik hozzánk, a Forma–1-ben” – fogalmazott a csapatvezető a Haas előzetesében, megerősítve védencük újabb edzését. „Ezúttal Nico (Hülkenberg) helyén. Ott folytathatja tehát, ahol Imolában abbahagyta.”

Bearmanra egyébként ezen a hétvégén is kettős feladat vár, hiszen nemcsak a Haas F1-es autóját fogja vezetni, hanem a Forma–2-ben is folytatja a szereplést. Itt az évet a vártnál gyengébben kezdő Prema-istálló tagjaként – az eddig meglehetősen peches pilóta – továbbra is első dobogós helyezéséért és győzelméért küzd.

F2-es szereplésével kapcsolatban Komacu már elmondta, bár azt is figyelik és értelemszerűen adnak az ott látottakra, a Forma–1-es lehetőség szempontjából a barcelonaihoz hasonló szabadedzések fontosabbak, relevánsabbak lesznek.

Oliver Bearman (Fotó: XPB)
Borítókép: Oliver Bearman (Fotó: XPB)

További tartalmak