Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Magnussen tudja, ez lehet az utolsó éve

Magnussen tudja, ez lehet az utolsó éve

PlanetF1
A Haas rutinos versenyzője, Kevin Magnussen jelezte, tisztában van vele, hogy a 2024-es szezon végén lezárulhat Forma–1-es pályafutása, egyelőre azonban csak arra összpontosít, hogy a mezőnyben maradjon.

A dán pilóta egyszer már kiszorult a királykategóriából, amikor a Haas úgy döntött, két újoncot igazol a 2021-es szezonra Mick Schumacher és Nyikita Mazepin személyében. Az orosz versenyző végül csak egy évet tölthetett a csapatnál, menesztése után pedig úgy döntöttek, mindenképpen egy tapasztalt versenyzőt igazolnak Schumacher mellé.

Ez a rutinos versenyző volt Magnussen, aki az előző években többször elmondta, kihagyása során sok mindent átgondolt és arra, hogy újra a mezőny tagja lehet, afféle ajándékként tekint, igyekszik a legjobbat kihozni lehetőségéből, mélyen átélni azt.

A búcsúhoz 2024-ben ismét közel került, a hírek szerint ugyanis messze nem elképzelhetetlen, hogy a Haas ismét elköszön tőle, ami minden valószínűség szerint F1-es pályafutása végét jelentené. Ő ezzel kapcsolatban őszintén kijelentette, tisztában van vele, hogy adott esetben az F1-es kaland véget ér, de még nem akar erre gondolni.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

És el is tudja terelni gondolatait, nem úgy, mint évekkel ezelőtt. „Van esély rá, hogy megtörténjen, igen” – felelte, amikor arról kérdezték, kiszorulhat-e a mezőnyből. „Az F1-ben akarok maradni. Csak erre gondolok. Amíg van esély, erre fogok koncentrálni.”

„Bármi történik is, a megfelelő időben fogok reagálni. A legfontosabb az, hogy a nehéz időkben pozitívan és higgadtak maradjunk. Régebben, amikor fiatalabb voltam, jobban idegesítettek a dolgok és a nyomást is jobban éreztem. Most jobban félre tudom tenni ezeket a dolgokat és így autóba ülni, hogy a legjobb formámban vezessek” – magyarázta.

Idei szezonjával kapcsolatban – ami eddig nem a tervek szerint alakult, ezért is merült fel, hogy a Haas a menesztésén gondolkodik – elismerte, ő sem elégedett azzal. „Kemény év volt. Amikor nem jön a várt eredmény, meg kell nézni, van-e valami, amit másként csinálhattam volna.”

„Erre törekszem és a csapat is erre törekszik. Mindig csinálhattunk volna valamit másként, de az adott körülmények között úgy tűnik, idén úgy tűnik, helyesen cselekedtünk. Könnyű csalódottnak lenni, de meg kell őrizni a hidegvérünket. Nem tudjuk irányítani például a furcsa időzítést. Ilyenkor csak tovább kell lépni” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: Haas/LAT)
Borítókép: Kevin Magnussen (Fotó: XPB)

További tartalmak