Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Megtisztelő feladatot kapott Leclerc: viheti az olimpiai lángot!

Megtisztelő feladatot kapott Leclerc: viheti az olimpiai lángot!

Radio Monaco
Nagy megtiszteltetés érte Charles Leclerc-t. Kedden Monacóban ő is futhat az olimpiai lánggal.

Vett már részt sokféle futamon élete során, a mostani viszont egészen különleges lesz. Bejelentették, hogy Charles Leclerc egyike azon szerencsés kiválasztottaknak, akik a héten Monacóban futhatnak az olimpiai lánggal.

A párizsi nyári olimpia bő egy hónap múlva, július 26-án rajtol el, a hírét vivő olimpiai láng viszont már úton van, jelenleg a franciaországi körútját tartja, melynek részeként kedden az ország által körbeölelt miniállamba, Monacóba érkezik.

Az olimpiai lánggal az első métereket a városállam leghíresebb sportolója, Charles Leclerc teljesítheti, aki 14 óra 15 perckor fog útnak indulni a híres fáklyával.

„Még mindig bizsergünk a Monacói Nagydíjon aratott történelmi győzelme miatt, és a Forma–1-es versenyzőt most az a megtiszteltetés éri, hogy holnap ő viheti az olimpiai lángot a hercegségben tett látogatása során” – adta hírül a Radio Monaco.

Jul francia rapmûvész fogja a fáklyát, miután az olimpiai lángot szállító Belem háromárbócos vitorláshajó megérkezett a marseille-i öreg kikötőbe 2024. május 8-án. A 2024-es párizsi nyári olimpiára tartó láng itt, a déli kikötővárosban lépett be Franciaországba (Fotó: MTI/AP/Thibault Camus)

A beszámolók szerint összesen hat ember fut majd a lánggal, Leclerc mellett a síelő Alexandra Coletti, az asztaliteniszező Jang Csiao-csin, valamint a bobos Rudy Rinaldi személyében további három sportoló veheti majd kezébe a lobogó fáklyát.

Viszonylag ritka, hogy a nem olimpiai sportágnak számító F1-ből valaki fusson az olimpiai lánggal, de nem példa nélküli. 2012-ben a londoni játékok előtt az akkor még csak egyszeres világbajnok Lewis Hamilton is teljesített egy szakaszt hazájában, Angliában.

Leclerc az első monacói, aki az F1-ben meg tudta nyerni a Monacói Nagydíjat. A verseny történetében erre előtte egyedül Louis Chiron volt képes, de még jóval a világbajnoki éra előtt, 1931-ben.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak