Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Négy forduló után menesztette juniorját a Red Bull

Négy forduló után menesztette juniorját a Red Bull

F3
A Red Bull mindössze négy forduló után menesztette juniorcsapatából a Forma–3-ban versenyző Kacper Sztukát. A fiatal lengyel jelezte, ez nem befolyásolja szereplését a soron következő megmérettetéseken.

A bikások 2023 novemberében jelentették be, hogy szerződtetik a tavaly igencsak eredményes szezont záró Kasper Sztukát, aki az év elején a Formula Winter Seriest nyerte meg, ősszel pedig az olasz Forma–4-es szériát, ahol az utolsó tíz futamból kilenc az ő győzelmével zárult (a bajnoki tabellán McLaren védencét, Ugo Ugochukwut előzte meg).

A Red Bull az eredmények alapján nagy reményeket táplált a lengyel 2024-es szereplésével kapcsolatban, eddig azonban Forma–3-as szezonja nem a tervek szerint alakul: Sztuka csak egy alkalommal tudott pontot gyűjteni a négy forduló során.

Ennek hatására a fiatal pilóta és a Red Bull együttműködése véget is ért, mindössze hét hónap és négy Forma–3-as hétvége után. „Szerettem volna megosztani veletek néhány információt az idei fejlődésemről és a további szereplésemről a Forma–3-ban. Az elmúlt hetekben, a partner kezdeményezésére felbontották a szerződésem a Red Bull juniorprogramjával” – írta az X-en.

Kacper Sztuka (Kép: Red Bull)

„Az együttműködés végéig a fejlődésemet minden velem dolgozó ember pozitívan értékelte. Köszönettel tartozom mindenkinek, aki részt vett ebben a projektben, aminek 2023 novembere óta voltam a részese” – tette hozzá.

Sztuka jelezte, a Red Bull döntése nem befolyásolja szereplését a soron következő F3-as futamokon, csapata, az MP Motorsport ugyanis kitart mellette. „A döntés nem hat a terveinkre. A 2023-as szezonban a szponzoroknak köszönhetően részt kívánok venni az F3-as hétvégéken.”

Folyatatni kívánom a fejlődésemet a versenypályán és azon kívül egyaránt. Az eltökéltségem aziránt, hogy én legyek a leggyorsabb és egy nap a világ legjobbjai ellen versenyezzek, változatlan marad. Köszönettel tartozom minden bátorító szóért. A barcelonai futamra való felkészülés utolsó szakaszába léptünk. Találkozzunk a pályán” – zárta gondolatát.

Kacper Sztuka (Kép: Red Bull)
Borítókép: Kacper Sztuka (Fotó: XPB)

További tartalmak