Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bejelentették: ekkor mutatják be Brad Pitték új F1-es mozifilmjét

Bejelentették: ekkor mutatják be Brad Pitték új F1-es mozifilmjét

F1, Apple
Tavaly kezdték el forgatni, idén folytatódnak a munkálatok, 2025-ben pedig a mozikba kerül az új Forma–1-es témájú hollywoodi produkció. Ismertették a bemutató pontos időpontját.

Tavaly jelentette be a Forma–1, hogy a közreműködésével élő nagydíjhelyszíneken forgatott új F1-témájú mozifilm van készülőben. A Josef Kosinski rendezésében, Brad Pitt és Damson Idris főszereplésével forgatott új produkciónak a többek között a Top Gun Maverick-filmet jegyző Jerry Bruckheimer a producere, munkájukat szakértőként Lewis Hamilton is segíti.

A film forgatása a tavalyi silverstone-i nagydíjhétvégén kezdődött, aztán a filmes világ sztrájkja miatt csúszott kicsit, idén viszont újra felvették a fonalat, kedden pedig hivatalosan bejelentették, mikor kerül a mozikba a továbbra is cím nélkül futó alkotás.

A Forma–1 és az Apple Original Films együttműködésével készülő mozi nemzetközi premierje 2025. június 25-én, az észak-amerikai bemutatója pedig 2025. június 27-én lesz. A gyártók egyúttal jelezték, hogy a film a Warner Bros. Pictures-ön keresztül jut majd el a mozikba, a nemzetközi vetítést követően pedig az Apple TV+ platformon lesz majd elérhető.

Kosinskiék filmjének különlegessége, hogy számos akciójelenetét és egyéb részét a valós nagydíjhelyszíneken veszik fel. Legutóbb Kanadában még egy távirányított, mesterséges autótörést is láthattak a helyszínen lévők. A filmben nemcsak az igazi helyszínek, a tényleges F1-es csapatok és versenyzők is láthatóak lesznek.

Fotó: XPB

A film alaptörténete, hogy a Brad Pitt által alakított karakter egy korábbi versenyző, aki azért tér vissza a Forma–1-be, hogy segítse a Damson Idris által alakított feltörekvő újonc csapattársát a filmbeli APX GP-csapatnál.

Az alkotásban olyan színészek szerepelnek még, mint Javier Bardem, Kerry Condon, Tobias Menzies, Sarah Niles, Kim Bodnia, Samson Kayo és Callie Cooke.

A forgatás a Brit Nagydíjon fog folytatódni, és pár további helyszín után az évzáró Abu-dzabi Nagydíjon fejezik be. Az alkotók a legmodernebb technikát és trükköket, valamint effekteket alkalmazva igazán különleges látványvilágot ígérnek, amit az IMAX-vetítéseken éles kép és erőteljes hangeffektek tesznek majd még különlegesebbé.

Brad Pitt, Max Verstappen és Damson Idris (Fotó: EPA/Christian Bruna)

Az F1 számára az új közönség meghódítása és a sportág marketingje szempontjából egy következő mérföldkövet jelent az egyelőre cím nélküli F1-es film. A sorozat vezetői azt remélik, hogy annak hasonlóan erőteljes hatása lesz majd, mint korábban a sorozat népszerűségének világszerte, de mindenekelőtt Amerikában nagy lökést adó Drive To Survive-sorozatnak.  A sportági tulajdonosok korábban jelezték, nem akarnak örökre a Netflix-sorozatra alapozni, ezért támogatnak újabb projekteket, amik ráirányíthatják a figyelmet az pálya-autóversenyzés királykategóriájára, és új körökből, vonzhatnak be új rajongókat.

További tartalmak