Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Häkkinen furcsa tanácsa Bottasnak

Häkkinen furcsa tanácsa Bottasnak

Instagram
A Sauber rutinos versenyzője, Valtteri Bottas elárulta, milyen különleges – de egyébként, mint később kiderült, hasznos – tanácsot kapott gyermekkori hősétől, majd későbbi menedzserétől, Mika Häkkinentől.

A későbbi tízszeres futamgyőztes többször beszélt arról, hogy gyermekkorában a honfitárs, Mika Häkkinen sikerei (a finn bajnok az 1990-es évek végének és a 2000-es évek elejének volt az egyik legnagyobb sztárja és legeredményesebb F1-es versenyzője) is erős motivációt jelentettek neki arra, hogy belevágjon a versenyzésbe és harcoljon álmáért, az F1-es szereplésért.

Bottas aztán abba a szerencsés helyzetbe került, hogy hőse, Häkkinen is beszállt menedzseri csapatába, tehát több tippet is kaphatott a kétszeres világbajnoktól. Instagram oldalán most egy elsőre igen furcsának hangzóra emlékezett vissza.

„Mika Häkkinentől kaptam egyszer egy jó tippet… ő volt a hősöm gyermekkoromban” – kezdte a Sauber versenyzője. „Egy nap, amikor meglátta, hogy egy kissé feszült vagyok, azt mondta, hogy el kéne mennem az erdőbe és sétálnom kellene ott egy jót. Én pedig visszakérdeztem, hogy mégis, mi van?” – folytatta.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Valtteri Bottas (@valtteribottas) által megosztott bejegyzés

„Erre azt mondta, hogy igen, csak menjek el és sétáljak egyet az erdőben” – magyarázta Bottas, aki az elmúlt években számos olyan képet posztolt közösségi oldalán, amelyen hazájában, Finnországban, nyugalmas, természeti környezetben látható.

Az ötlet tehát működött. Bottas pedig alkalmazza is. „Kipróbáltam és tényleg működik! Ez olyan, mintha egy kicsit eggyé válnál a természettel. Igen… ilyenkor elkezdesz másként gondolkodni és elkezded feloldani a stresszt. Szóval… igen, egyszerű tanács volt, de nagyon klassz. Ha stresszes vagy, csak menj ki az erdőbe!”

Bottas egyébként jelenleg akár stresszes is lehetne helyzete miatt, hiszen szerződése lejár a csapattal és ő maga is elismerte, a tárgyalások lelassultak. Sőt, a hírek szerint nem is számítanak rá. Ennek ellenére nem aggódik, többször is elmondta, biztos, hogy folytathatja pályafutását.

Borítókép: Valtteri Bottas és Mika Häkkinen (Fotó: XPB)

További tartalmak