Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hülkenberg reméli, vetnek pár pillantást „egészségtelen” autójára

Hülkenberg reméli, vetnek pár pillantást „egészségtelen” autójára

Haas
A Haas versenyzője, Nico Hülkenberg reméli, csapata alaposan átvizsgálja autóját, a Kanadai Nagydíj ideje alatt ugyanis „egészségtelennek” érezte azt; biztosra veszi, hogy valami nem stimmelt vele Montrealban.

Noha a futam elején csapattársával, Kevin Magnussennel együtt a figyelem középpontjába került annak köszönhetően, hogy a vizes abroncsokon számos, a közteseken kezdő ellenfelet megelőzött, Hülkenberg hamar visszacsúszott a mezőny végére és a leintésig sem tudta visszaküzdeni magát a pontzónába. Pedig Kanadában több rivális is feladata a küzdelmet.

A rutinos német egy pozícióval csúszott le a top10-ről és azt már a hétvége után elmondta, amennyiben autója egy kicsit jobban irányítható lett volna, ismét növelni tudta volna egységei számát. A géppel azonban egész hétvégén problémái voltak.

A folytatás előtt kiemelte, reméli, csapata alaposan átvizsgálja az autót, hogy megoldják ezeket a problémákat. „A hétvége során folyamatosan elszalasztottuk a lehetőségeinket” – kezdte egy kritikus megjegyzéssel. „A probléma miatt, amivel szembesültünk, az autó valahogy nem tűnt egészségesnek. Talán valahol az aerodinamikai oldalon lehetett gond.”

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

„A futam után is úgy éreztem, hogy van valami gond, ami miatt nem tudtunk ott lenni, ahol lennünk kellett volna. De nyilvánvaló, hogy az ember abból akarja kihozni a legjobbat, ami a rendelkezésére áll. Nyilván, az sem segített, hogy a péntek szinte elúszott. Nehéz hétvége volt” – magyarázta.

„Nem éreztem jól magam az autóban a hétvége során. Nem voltam elégedett, már az első körök során sem. Meg kell néznünk, hogy mi történt, mert ez komoly mértékben befolyásolta a hétvégénket. Az időmérő is jobb eredménybe került. Mert biztos, hogy ha előbb végzek, mint ahogy általában szoktam, pontot szereztünk volna. Ez is kihagyott lehetőség volt” – emelte ki.

Ami a korábbi hétvégéket illeti, Hülkenberg az első nyolcból négy alkalommal pontot tudott gyűjteni (három alkalommal a nagydíjon, egyszer pedig a sprinten), vagyis eddig ő jegyezte a Haas egységeinek nagy részét (hatot, szemben Magnussen egyetlen pontjával).

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak