Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Klassz, lenne, ha ezért utálnának…” – kollégája megvédte Verstappent a kritikáktól

„Klassz, lenne, ha ezért utálnának…” – kollégája megvédte Verstappent a kritikáktól

Talk Sport, Racing News 365
Nem tartja igazságosnak a Red Bull tartalékversenyzője a Max Verstappennel szembeni kritikákat, de lenne a holland helyében, és váltana ki ellenszenvet az irigylésre méltó sikereivel…

Volt időszak, amikor ő jelentette a reménysugarat a Mercedes-dominancia egyhangúságában, manapság viszont Max Verstappen számít a Forma–1-et unalomba fullasztó erőnek. A 2021-es szoros küzdelemben kivívott első sikerét két domináns címvédés követte, és idén az újabb felé száguld, még ha mostanság kevésbé domináns módon is.

Verstappent a sikerei miatt sokan hibáztatják vagy kritizálják, vannak, akik éppen emiatt nem szeretik, ám mint azt a Red Bull tartalékversenyzője, Liam Lawson a Talk Sportnak kifejtette, látszólag ez a legkevésbé sem zavarja a háromszoros világbajnokot.

„Maxot szerintem egyáltalán nem foglalkoztatja, mit gondolnak az emberek. És egészen klassz helyzet lenne, ha azért utálnak, mert ilyen sokat nyersz… Nem aggódik emiatt.”

„Amúgy is nagy szurkolóbázisa van azon túl, hogy vannak, akik nem kedvelik. Szóval nem kell emiatt aggódnia” – vélekedett Lawson.

Max Verstappen és Liam Lawson (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Az új-zélandi versenyző szerint sokan félreismerik Verstappent, vagy csak nem ismerik elég jól. Elárulta, neki Daniel Ricciardo múlt évi helyettesítésekor volt alkalma megismerkedni a bajnok egy másik oldalával is, ami kedves emlék számára.

Lawson egy éve éppen Verstappen otthonában, Zandvoorban ugrott be az Alpha Taurinál, és a Red Bull-os kolléga támogatta őt.

„A Red Bullnál a versenyzők szobái mind egy helyen vannak az Energy Stationben. Max pont az én szobám mellett volt. A zandvoorti verseny előtt eléggé ideges voltam, és átjött a szobámba. Egészen nyitott volt. Azt mondta, ne felejtsem el kiélvezni ezt, és hogy már ez nagy eredmény.”

„Ilyesmikről beszélt, nem annyira vezetéssel kapcsolatos dolgokról, inkább a mentális oldalról. Mentálisan nagyon erős versenyző, talán a legerősebb. Semmi sem zökkenti ki. Igazán jó beszélgetés volt vele, amikor egy nagy nyomást jelentő helyzetbe kerültem” – idézte fel Lawson a  hollandiai debütálását.

Borítókép: Max Verstappen és Liam Lawson (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak