Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Komoly fejlesztésekkel készül a VCARB

Komoly fejlesztésekkel készül a VCARB

RaceFans
Komoly, több területet is érintő fejlesztési csomaggal készül a hétvégi Spanyol Nagydíjra a VCARB, az újításoktól pedig „mérhető teljesítményjavulást” vár az istálló technikai igazgatója, Jody Egginton.

A Red Bull második számú alakulata jelenleg hatodik a konstruktőri tabellán, harminc ponttal lemaradva az Aston Martin mögött. Céljuk 2024-re a zöldek leelőzése lehet, a negyedik pozíciót elfoglaló Mercedes előnye ugyanis már most majd’ száz pont, majd kis híján a négyszerese annak, amennyit a VCARB az első kilenc hétvége során gyűjtött.

Annak érdekében, hogy elkapják az Aston Martint és leszakítsák magukról az üldözőket (legközelebb a Haas áll hozzájuk, előnyük viszont megnyugtató, huszonegy pontos az amerikaiakkal szemben), ők is gőzerővel dolgoznak autójuk fejlesztésén.

Legújabb alkatrészeiket most, a hétvégén rendezendő Spanyol Nagydíjon vetik majd be, a több területet is érintő, átfogó fejlesztési csomag pedig mindkét versenyautóra felkerül, azaz Cunoda Juki és Daniel Ricciardo is használhatja a szóban forgó elemeket, gyűjthet tapasztalatokat azokról már az első szabadedzéstől kezdve.

Fotó: XPB

A technikai igazgató, Jody Egginton a fejlesztések kapcsán arról beszélt, a VCARB előrelépést vár azoktól, mégpedig látható mértékűt. „Ezen a csomagon a Fenzában és a Bicesterben alkalmazott személyzet is keményen dolgozott” – kezdte.

A fejlesztési csomag mindkét versenyautó padlóját, karosszériáját és hátsó szárnyát érinti, hogy mérhető teljesítményelőnyt biztosítson” – emelte ki a szakember. „A fejlesztések eredményeként a pénteki szabadedzések különösen mozgalmasak lesznek, hiszen a lehető legtöbb adatot szeretnénk összegyűjteni és kielemezni, hogy jól felkészüljünk a szombatra.”

„Az előző futamokon jó eredményeket értünk el és pontokat gyűjtöttünk. A középmezőnyben viszont nagyon szoros a küzdelem. Nincsenek illúzióink! Nagyon jó eredményekre van szükségünk, hogy a csoport élére kerüljünk és esélyesek legyünk a pontszerzésre” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak