Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Londonba költözik az F1 vándorkiállítása

Londonba költözik az F1 vándorkiállítása

F1 Exhibition
A szomszédban most zárt be a Forma–1 hivatalos vándorkiállítása, de máris megvan az új helyszíne.

A múlt vasárnap volt utoljára látogatható a Forma–1 első utazó kiállítása a szomszédos Ausztriában. Bécs év elejétől közel fél éven keresztül várta a látogatókat a látványos, interaktív tárlatával, amely a sportág és a bajnokság múltját, jelenét és jövőjét is közelebb vitte a közönséghez.

Ezzel párhuzamosan május elején megnyitott egy hasonló kiállítás Torontóban, amely az első észak-amerikai állomása a vándorkiállításnak.

Kedden bejelentették, hogy máris megvan az újabb helyszín: London, az ExCel Centre, ahol augusztus 23-án nyitja meg a kapuit az F1-es kiállítás, amit némiképp át is alakítanak, a brit motorsportot helyezve a középpontba.

„A negyedik helyszínként a londoni show tisztelegni fog a Brit Nagydíj előtt, a Silverstone Múzeummal együttműködésben, és Európában először a kiállítás részei lesznek csúcstechnológiájú szimulátorok is, amik lehetőséget kínálnak a szurkolóknak, hogy F1-es autó volánja mögé üljenek” – közölték a szervezők.

Fotó: F1 Exhibition

Maga az alapkoncepció Londonban is a megszokott marad: öt tematikus rész mutatja be az F1 múltját, nagy párharcait és csatáit, a technikai oldalt, a biztonság fejlődését, valamint a versenypályák világát.

„Az F1-kiállítás Anglia fővárosába vitele remek lehetőség arra, hogy tisztelegjük a brit csapatok, versenyzők és személyiségek előtt, akik beírták magukat az F1 történelmébe. Az F1-kiállítás hihetetlenül népszerű a madridi bemutatója óta, és sikeresen fut Bécsben és Torontóban, ami bizonyítja, milyen nagyszerű módja ez a keményvonalas szurkolók és az új közönség érdeklődésének felkeltésének is, miközben az F1 a versenypályákon túlra is elér”

– nyilatkozta Emily Prazer, az F1 kereskedelmi igazgatója.

Az F1 kiemelte, az első kiállításuk Madridban 2023 legnagyobb ideiglenes kiállítás volt Spanyolországban, és a bécsi kiállítás is erős látogatottságot hozott, az utolsó hetekben túlszárnyalva a madridi adatokat.

Borítókép: Fotó: F1 Exhibition

További tartalmak