Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Steiner: Az Alpine vissza fog vágni!

Steiner: Az Alpine vissza fog vágni!

PlanetF1
A most TV-s szakértőként dolgozó Günther Steiner szerint az Alpine visszavág a jövőben. A Haas korábbi csapatvezetője nyilatkozatában egy új nevet is bedobott a kalapba Esteban Ocon pótlására, kinek szerződtetését logikus lépésnek tartaná.

Eddig nem a tervek szerint alakul az Alpine 2024-es éve: a franciák gyengén kezdték az évet túlsúlyos autójukkal, amin ugyan sikerült fejleszteniük és Miamiban az első pontot is megszerezték, kilenc forduló után továbbra is csak a nyolcadik helyet foglalják el a bajnoki tabellán, majd’ húszegységnyi lemaradással a hatodikon álló VCARB mögött.

Eközben folyamatosan mennek a találgatások azzal kapcsolatban, van-e egyáltalán jövője az istállónak abban a formában, ahogyan jelenleg működik: felmerült a kivonulás, új befektetők keresése és az ügyfélcsapattá alakulás lehetősége is.

A Renault első embere az eladást nemrég határozottan cáfolta, kiemelve, továbbra is futtatni akarják az Alpine-t, mint márkát és mindent megtesznek azért, hogy visszajuttassák azt legalább a középmezőny elejébe. A Haas korábbi csapatvezetője, Günther Steiner bár látja, a szakemberek menesztése és távozása miatt az istálló nehéz helyzetben van, de képes a visszavágásra.

Hamarosan nem marad senki” – jegyezte meg a The Red Flags podcast vendégeként, amikor feltették, a csapat vajon akarja-e a sikert az ilyen „lefejezéseket” és átalakításokat látva. Steiner aztán gyorsan komolyra fordította a szót. „Vissza fognak vágni!”

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Luca de Meo (a Renault vezérigazgatója) nemrég kijelentette, hogy a csapat nem eladó. Eléggé kiborították a felvetések és elég erős üzenetet küldött a nyilvánosságnak azzal kapcsolatban, hogy a csapat nem eladó. Ez mindig szóba kerül, ha egy gyárnak nehézségei vannak, mert annyira átpolitizáltak ezek a cégek. De ő határozottan kitartott amellett, hogy nem eladó” – folytatta.

Steiner az Alpine kapcsán felvetette, van egy elmélete, amiről senki sem beszél, de ő logikusnak tartja: a csapat megszerezheti a továbbra is állást kereső Carlos Sainzot, akinek a francia istállónál jobb ajánlatai egyébként sem maradtak.

„Soha ne mondd, hogy soha. Sosem említették még ezt, de ha a Renault (Alpine) el tudja neki magyarázni… Carlos számára a legfontosabb az, hol lesznek a 2026-os évben. Tudja, hogy 2025-ben szemügyre veheti az autókat és megtalálhatja a legjobb megoldást. Jó választása jelenleg nincs 2025-re. A Sauber vagy a Williams? Ott lesz velük a dobogón? Nem tudom, mit tesz a Renault, de biztosan beszélnek Carlosszal. De ezt senki sem említi” – magyarázta.

Van egy pletyka, amiről viszont több szó esett, mégpedig az, hogy az Alpine tanácsadói szerepben visszahívná Flavio Briatorét. Steiner ezt az opciót nem tartja túl valószínűnek. „Nem hiszem, hogy visszatérne. Húsz éve vezetett utoljára csapatot és tudja, hogy a világ megváltozott. Nem akar többé teljes munkát. Boldogan éli az életét Monacóban. Mit jelent ez a speciális tanácsadó? Mit jelent, ha speciális vagy?” – fogalmazott.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Esteban Ocon (FRA) Alpine F1 Team A524. 25.05.2024. Formula 1 World Championship, Rd 8, Monaco Grand Prix, Monte Carlo, Monaco, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Bearne / XPB Images

További tartalmak