Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Még nem garantált Pérez helye 2026-ra

Sajtó: Még nem garantált Pérez helye 2026-ra

Sky
Hiba kötött a Red Bull kétéves szerződést Sergio Pérezzel, a Sky információi szerint a mexikói adott esetben idő előtt távozhat a csapattól, ahhoz ugyanis, hogy megtartsa helyét „el kell érnie bizonyos teljesítménycélokat.”

Úgy tűnt a Red Bull bejelentésével lezárultak a 2023-as szezon második fele óta tartó, Sergio Pérez jövőjével kapcsolatos találgatások, a bikások ugyanis két évre magukhoz láncolták a rutinos mexikóit, azt követően, hogy 2024 első hétvégéin a várakozásoknak megfelelően teljesített: stabilan szállította a dobogós helyezéseket.

Az „európai szezonstart” óta viszont mintha a 2023-as Pérezt látnánk, azaz az időmérőkön ismét alaposan elmarad a csapattárstól, Max Verstappentől és többek között a gyenge rajthelyeknek köszönhetően a futamok sem a tervek szerint alakulnak.

Gyengélkedését látva többen felvetették, a Red Bull talán elhamarkodta a szerződéshosszabbítást, főleg úgy, hogy egy olyan elismert és általában stabilan teljesítő – ráadásul a bikásokkal korábban hosszú évekig együtt dolgozó – pilóta is elérhető, mint Carlos Sainz, akinek 2024 végén mindenképpen távoznia kell a Ferraritól.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Hiába tehát a kétéves szerződés, Pérez jövője továbbra is téma. Ami magát a kontraktust illeti, arról Christian Horner, a csapatvezető nemrég sokat sejtetően annyit mondott, 1+1 éves egyezségről van szó, és mint az ilyen megállapodások általában ez is „sok mindent tartalmaz.”

Rögtön felmerült tehát, hogy Pérez sorsa a megegyezés ellenére sincs kőbe vésve. Erről számolt be például a Sky Sports rutinos – és az esetek többségében megbízható forrásokkal dolgozó – riportere, Craig Slater is. „Teljesítenie kell bizonyos teljesítménycélokat a második évhez? Egy bennfentes azt mondta, valószínűleg ez a helyzet” – fogalmazott.

Vagyis, amennyiben a felvetés igaz, Péreznek 2025-ben újra ki kell érdemelnie a helyét, miközben ez a kikötés nagyobb rugalmasságot biztosít a Red Bullnak a pilótapiacon arra, hogy ismét átgondolja lehetőségeit a komoly szabályváltozásokat hozó 2026-os idény előtt.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak