Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Wolff fél, hogy „elveszíti az új Verstappent?”

Wolff fél, hogy „elveszíti az új Verstappent?”

Sky
A Sky Sports szakértőjeként dolgozó ex-mérnök, Bernadette Collins úgy érzi, a Mercedes és főleg Toto Wolff, csapatvezető azért akarja mindenképpen Andrea Kimi Antonellit szerződtetni, mert fél attól, hogy Max Verstappen után ismét elveszít egy fiatal tehetséget.

Mióta kiderült, hogy Lewis Hamilton távozik a Mercedestől, a Forma–1-es sajtó kitartóan találgatja, ki veheti át a hétszeres világbajnok helyét. Bár kezdetben több sztár is elérhető volt, és Carlos Sainz személyében egy futamgyőztes továbbra is megszerezhető, egyre több forrás számol be arról, hogy a csillagosok első számú jelöltje, Andrea Kimi Antonelli.

A fiatal olasz belülről érkezne, hiszen évek óta a Mercedes akadémiáján edződik, a csapattal együtt készül arra, hogy egy nap bekerül a királykategóriába. Korábban felmerült, erre akár az egyik partnercsapatnál is sor kerülhet, ez a lehetőség viszont az utóbbi hetekben „feledésbe merült.”

Arról, hogy a csapatfőnök, Toto Wolff mindenképpen autóba akarja ültetni felfedezettjét, többen beszéltek már: a TV-s szakértőként dolgozó Jacques Villeneuve például Kanadában azt mondta, az osztrák szakember már csak saját egója miatt is be fogja ültetni az olaszt, hiszen be akarja bizonyítani a világnak, hogy új csillagot fedezett fel és megérte támogatnia őt.

Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)

Hasonló megállapítást tett az Aston Martin korábbi teljesítménymérnöke, Bernadette Collins is, aki az idei év kezdete óta a Sky Sports F1-es stábját erősíti. Szerint Wolff azért is igyekszik Antonelli bevetésével, mert nem akar úgy járni, mint 2014-ben, amikor „elveszítette” Max Verstappent.

„Az a benyomásom, hogy félnek attól, hogy lemaradnak az új Verstappenről” – jelentette ki Collins a Sky F1-es podcastjának vendégeként. „Felkarolnak néhány fiatalt, átviszik őket a programon és néhány éven beül találhatnak egy új Verstappent. Félen, hogy lemaradnak Kimiről, ezért hajthatnak arra, hogy beültessék. Talán egy kicsit korábban, minthogy készen állna.”

„Mehetne a Williamshez a második félévre? És utána ülhetne be a Mercedesbe. Láttuk, hogy George Russell esetében ez történt a múltban. Eltöltött néhány évet a Williamsnél majd a Mercedeshez került. Sikeres lett volna, ha rögtön a Mercedesbe ültetik? Ezt nem tudhatjuk” – folytatta.

Ami Verstappen és a Mercedes kapcsolatát illeti, a háromszoros világbajnok pályafutása elején szoros kapcsolatban állt a csillagosokkal és Wolff-fal, ő azonban nem tudta garantálni számára az azonnali F1-es ülést, míg a Red Bull nem várt és mindössze egy F3-as szezon után mélyvízbe dobta a hollandot. Aki természetesen inkább őket és az F1-et választotta a várakozás helyett.

Andrea Kimi Antonelli (Fotó: Mercedes)
Borítókép: Andrea Kimi Antonelli (Fotó: XPB)

További tartalmak