Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A híre már szinte F1-es, de tehernek érzi, hogy sokan már őt is annak tekintik

A híre már szinte F1-es, de tehernek érzi, hogy sokan már őt is annak tekintik

Racin News 36, Planet F1
Vannak, akik máris Forma–1-es versenyzőként kezelik, ám a Haas-ülés potenciális várományosának ez nem kimondottan tetszik.

Azon csapatok egyike a Haas, amelynek még nincs versenyzője 2025-re. Nico Hülkenberg távozása már jó ideje biztossá vált, Kevin Magnussen maradása pedig jó ideje nem tűnik garantáltnak. Az amerikai csapat egyik ülését sokan már odaadták a Ferrari-nevelés Oliver Bearmannek. Az elmúlt hetekben-hónapokban több lap is arról cikkezett, hogy megköttetett a megállapodás, és csak a bejelentéssel várnak ki.

A brit tehetség ezen a hétvégén Barcelonában Imola után másodszor vezetheti a Haas egyik autóját a pénteki első szabadedzésen, és miközben erre készül, cáfolhatja a döntésről szóló híradásokat…

„Ezek csak pletykák és találgatások. Nincs igazi alapjuk. Próbálok csak arra koncentrálni, amit irányíthatok, az autó vezetésére. És végső soron próbálom távol tartani magam a találgatásoktól, mert ez egészségtelen”

– mondta a Ferrari reménysége.

A kérdésre, van-e határidő a sorsáról tett bejelentésre, elmondta: „Nincs. Az én célom természetesen, hogy versenyzőként továbbra is jól teljesítsek. Az imolai első szabadedzésem jól alakult, és elégedett voltam vele, szóval szeretném így folytatni. Ami az időt illeti, nem határoztam meg semmit.”

„Nem tudom, hogy a feltételezések helyesek-e vagy sem. A célom nyilván ez, ezt nem is titkolom” – utalt az F1-be kerülésre. „Van pár dolog, amiben szeretnék fejlődni, ha az F1-ben fogok versenyezni, de ez a tapasztalaton múlik, és csak több kör kell. Remélem, elég lesz a célom eléréséért elvégzett munka, és célt érek.”

Oliver Bearman (Fotó: XPB)

Bearmanre igazán akkor figyelt fel a világ, amikor a Szaúd-arábiai Nagydíjon váratlanul beugrott a vakbélgyulladással műtött Carlos Sainz helyére, és egyből pontot szerzett a Ferrarival. Talán a vele kapcsolatos találgatásokat is ez erősíti. A versenyző úgy érzi, az ismertség szempontjából már szinte F1-es szintre jutott.

„Az ismertségem sokat nőtt Dzsidda óta. Elég nagy ugrást jelentett ezt, az emberek már ismernek. Emlékszem, Ausztráliába érkezve sokan hirtelen rám ismertek, ami őszintén szólva nagyszerű érzés. Még nem vagyok az F1-ben, de a népszerűség és a szurkolók szempontjából már szinte ott vagyok. Igazán klassz ez a támogatás”

– mondta Bearman.

Hozzátette, a legnagyobb erényének versenyzőként azt tartja, ami a ferraris lehetőség kihasználását is lehetővé tette számára. „Elég hamar felveszem a ritmust, ez az erősségem. Dzsiddában is így volt, de Imolában is elég hamar gyors tudtam lenni” – mondta, hozzátéve, az időmérős ugrásokkal már nehezebb dolga van a puha gumikra váltás és a pálya állapotának változása miatt. „Nem kell túlgondolkodnom semmit, nem kell aggódnom semmi miatt. Az ilyesmi a tapasztalattal jön, és jönni fog. Nem aggódom emiatt. Tudom, min kell még dolgoznom” – fogalmazott a britek reménysége.

Borítókép: Oliver Bearman (Fotó: XPB)

További tartalmak