Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Albon örülne egy rutinos csapattársnak

Albon örülne egy rutinos csapattársnak

RN365
A Williams versenyzője, Alexander Albon úgy véli, az istálló jól járna egy rutinos versenyzővel, amennyiben fel akar lépni a középmezőnybe. Ami az „első számú kiszemeltet”, Carlos Sainzot illeti, a thai jelezte, ugyanolyan a kapcsolata vele, mint bármelyik riválisával.

Továbbra is kérdéses, kit igazol a brit alakulat Alexander Albon mellé, igaz, a nemzetközi sajtóban egyre többet olvashatunk arról, hogy a fő esélyes a Ferraritól távozni kényszerülő Carlos Sainz. A spanyol érkezése kissé meglepő volna, hiszen az élbolyból egy felzárkózni óhajtó csapathoz igazolna, a Williams terveit azonban több szakember is meggyőzőnek tartja – úgy tűnik, a spanyol pilóta is.

Hivatalosan persze még nem jelentették be a szerződéskötést, a csapat viszont elismerte, Sainz az első számú kiszemelt, ahogyan azt is, hogy jelenlegi versenyzőjüknek, Logan Sargeantnek jobban kell teljesítenie, ha maradni akar.

Ami a jövőbeli csapattársat illeti, Alexander Albon jelezte, egy rutinos versenyző (Sainz ennek a kritériumnak is megfelel) érkezése fontos lenne a Williamsnek is. „Ami engem illet, nincs határozott véleményem arról, ki legyen a csapattársam és nem is igazán mélyedtem még el ebben. A rutin fontos lenne a csapat általános fejlődése szempontjából” – emelte ki.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Egy hosszú úton járunk, ez egy hosszabb távú projekt, visszajelzésekre van szükségünk. Ha visszagondolok a saját Red Bull-os időszakomra, és arra, hogy csatlakoztam a Williamshez, akkor látom, hogy hoztam rutint és a visszajelzéseim segítettek is” – magyarázta.

Később elárulta, több név is szerepel a listán, de a rutin valóban fontos lesz a kiválasztáskor. „Őszintén mondom, sok név van a listán. Bárki is legyen az, szerintem egy rutinos versenyző jöhet szóba. De ez nem az én véleményem. Egyszerűen ez fontos lesz a csapat számára, ha a következő években a középmezőnyben akar harcolni” – mondta.

Amikor megkérdezték tőle, milyen kapcsolatot ápol Sainzcal, Albon meglehetősen rövid és tömör választ adott. „Pontosan ugyanolyan (a kapcsolatom vele), mint a többiekkel. Ezen a téren nincsenek különbségek” – fogalmazott.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak