Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Erre nem fogok válaszolni” – feszültség az Alpine-nál, Gasly Ocont hibáztatja

„Erre nem fogok válaszolni” – feszültség az Alpine-nál, Gasly Ocont hibáztatja

Racing News 365, Motorsport-Total
Miközben Pierre Gasly őt hibáztatta, hogy Kanadában pontokat hagytak veszni, a csapatutasítás miatt felháborodó Esteban Ocon a fagyos hallgatásba burkolózott.

Viharos időket él mostanság az Alpine csapata. Ha nem a vártnál gyengébb eredményeikről vagy a motorgyáruk eladásáról és a gyári hátterük felszámolásáról szólnak a hírek, akkor a versenyzőkkel támadt feszültségek miatt kerülnek a figyelem középpontjába. Esteban Ocon két hete Kanadában dühös volt a csapatára, mivel az utolsó körökben Pierre Gasly elengedésére kérték.

A csapatutasítást azzal indokolták, hogy Gaslynak talán lehet esélye Daniel Ricciardo megelőzésére a 8. helyen. Ocont ekkor ERS-problémák hátráltatták. Az utolsó előtti körben sor került a helycserére, ám miután Gasly nem tudott előzni, Ocon elvárta volna, hogy visszakapja a pozíciót, de nem kapta. Az Alpine szerint azért, mert túl közel volt hozzá Nico Hülkenberg. Ocon szerint meg azért, mert év végén távozik, így már amolyan mostohagyerek Enstone-ban…

Gasly szerint Ocon vastagon benne volt, hogy nem volt már esélye a 8. helyre.

„Nagy kár érte, mert úgy éreztem, jó esélyem lett volna a nyolcadik helyre. Sajnos Estebannak két körébe telt, mire elengedett, és Ricciardo addigra már két másodpercre meglépett. Egyszerűen kár érte, hogy nem egyből akkor került sor rá, amikor a csapat kérte, mert két további pontért harcolhattunk volna.”

„Ennyit erről. Már lezártuk, továbbléptünk, minden rendben” – szúrt oda Oconnak Gasly.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

A feleknek volt másfél hetik az okok és a félreértések tisztázására, ám a sértett fél számára a jelek szerint még mindig érzékeny téma a csapatutasítás. Legalábbis került minden kérdést, ami ezzel volt kapcsolatos. „Erre nem fogok válaszolni” – közölte, amikor arról kérdezték, minden rendben van-e Kanada után.

Helyette inkább a mostani hétvégére terelte a szót, majd amikor újra felhozták a témát, jelezte:

„Nem szeretnék visszamenni Kanadába. Mint mondtam, az itteni versenyre összpontosítok, és csak ennyit fogok mondani.”

Annyit azért elárult, hogy nem volt igény tisztázó beszélgetésekre arról, kinek hogyan kellene viselkednie. „Nem, semmit sem beszéltünk erről.”

Esteban Ocon (Fotó: XPB)

Az Alpine csapatfőnöke, Bruno Famin jelezte, Oconnak nem kell attól tartania, hogy a csapat nem részesíti őt megfelelő bánásmódban. Versenyzője ennek kapcsán most megjegyezte: „Ez fontos is ahhoz, hogy együtt be tudjuk fejezni a szezont. Biztosítottak bennünket, hogy így lesz. Előre tekintünk, Kanadát lezártuk, és most újra koncentrálunk.”

Ocon a barcelonai hétvégén nem számít csodákra a csapattól. Szerinte az autójuk a gyors szakaszokon jellemzően pattog, amire megoldást kell találniuk. „Barcelonát viszont annyira jól ismerjük, hogy egészen jó alapbeállításokkal kezdhetünk, és a hétvége során remélhetőleg többet javulunk, mint Kanadában, ahol minden új volt, és sokkal mélyebbről indultunk” – mondta, hozzátéve, túlzásnak tartja kijelenteni, hogy kézben tartják már a problémáikat. „Ez erős kifejezés. Nem gondolom, hogy kézben tartjuk, mert akkor dobogókért és győzelmekért harcolnánk, és ez nem így van” – szúrt oda a csapatnak.

Borítókép: Esteban Ocon (Fotó: XPB)

További tartalmak