Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Gasly felkészült: Nehéz futamok jönnek

Gasly felkészült: Nehéz futamok jönnek

F1i
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly felkészült a csapatára váró nehéz hétvégékre (a Spanyol Nagydíjjal egy tripla veszi kezdetét), miután a közeljövőben nem érkeznek jelentős új fejlesztések az A524-eshez.

A reméltnél sokkal nehezebben indult az Alpine szezonja és bár néhány évközi fejlesztésnek (valamint a folyamatban lévő súlycsökkentő programnak) köszönhetően a pontszerzők közé már feliratkoztak, attól a pozíciótól, ahol lenni szeretnének, továbbra is elmaradnak. Ami pedig a folytatást illeti, Pierre Gasly újabb kemény hétvégékre készül.

Számos riválissal – például a középmezőny élét célzó VCARB-vel – ellentétben ugyanis az Alpine nem vet be komolyabb fejlesztéseket a hétvégi Spanyol Nagydíjon, és a francia versenyző elmondása szerint az azt követő megmérettetéseken sem.

„A közeljövőben nem lesznek fejlesztéseink” – jelentette ki Gasly a Motorsportnak nyilatkozva. „A célunk egyértelműen az, hogy valamikor, a szezon későbbi szakaszában be tudjunk vetni egy valamivel jelentősebbet. Arra számítok, hogy a következő futamok elég kemények lesznek, amennyiben normál körülmények között futjuk őket.”

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„De a Forma–1 már csak ilyen. Időnként azért nyílnak jó lehetőségek. Szóval figyelni kell arra, hogy minden adódó eséllyel élni tudjunk” – magyarázta az egyszeres futamgyőztes, kinek csapata legutóbb Kanadában, egy kaotikus esős-száraz hétvégén könyvelhetett el kettős pontszerzést.

A jelenlegi helyzetben tehát Gasly szerint az lesz a fő, hogy az Alpine megfelelő csapatmunkát végezzen, kihasználja a lehetőségeket és harcban maradjon a Haasszal és a Williamsszel. „Erre van szükségünk egészen az év végéig, mert tudjuk, hogy a Williams autója versenyképes. A montreali időmérőt nézve egészen lenyűgöző volt…”

„Időnként a Haas tempója is jó. Tisztában vagyunk vele, hogy amikor esély adódik, a lehető legjobban kell kihasználnunk azt. Nem hibázhatunk, és nem engedhetjük meg magunknak a felesleges kockázatot. Ez Kanadában sikerült, és remélhetőleg az év végéig így lesz” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (FRA) Alpine F1 Team on the grid. 24.03.2024. Formula 1 World Championship, Rd 3, Australian Grand Prix, Albert Park, Melbourne, Australia, Race Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com © Copyright: Bearne / XPB Images

További tartalmak