Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Leclerc: A ferraris bajnoki cím az életcélom, várok rá, ameddig kell

Leclerc: A ferraris bajnoki cím az életcélom, várok rá, ameddig kell

La Stampa
Nincsenek kétségek Charles Leclerc-ben a ferraris bajnoki álom beteljesülése kapcsán. Még akkor sem, ha a megvalósulás időpontja bizonytalan.

Szorongatta a Ferrari a Red Bullt az elmúlt hétvégéken, ám szoros bajnoki csatáról továbbra is túlzás lenne beszélni. Charles Leclerc hátránya a montreali kieséssel újra 50 pont fölé nőtt Max Verstappennel szemben.

A ferraris eddigi legnagyobb esélyét a 2022-es szezon első féléve jelentette, amikor kiélezett csatát vívott a hollanddal, és a pályán is rendszeresen összecsaptak. Leclerc-ben már csak emiatt, de a gyerekkori küzdelmeik miatt sem lehetnek kétségek afelől, hogy egyenlő küzdelemben felül tudna-e kerekedni pályatársán.

Az olasz La Stampának adott interjúban Leclerc-t megkérdezték, hogyan jellemezné Verstappent. „Agresszív. Ő úgy van vele: ha van hely, akkor csak beteszem az autót” – hangzott a tömör válasza.

Ebből adódott a kérdés, önmagát milyennek látja a címvédőhöz képest.

„Én is gyors vagyok. És ösztönös. Bizonyos helyzetekben nagyon ösztönből vezetek, főleg az időmérőn. Ez határoz meg engem”

– felelte.

„Úgy megyek aludni és kelek fel minden reggel, hogy a győzelemre fókuszálok fejben. A második és harmadik helyek nem érdekelnek. De nem akarom hasonlítgatni magam másokhoz. A múltban megtettem, de aztán rájöttem, hogy a legjobb, ha csak magamra figyelek, és dolgozom azon, ami nem megy annyira jó. Mindig ezt teszem.”

Charles Leclerc (Fotó: Batchelor / XPB Images)

Leclerc hosszú távon elkötelezte magát a Ferrari iránt, annak ellenére, hogy a 2019-es csatlakozása óta nemigen került közelebb a nagy álmához, a bajnoki címhez. A téli szerződéskötés egyfajta üzenetértékkel bír arról, mennyire hisz a Frédéric Vasseur által irányított projektben. Szerinte van is miért. „Az elmúlt hét-nyolc hónapban egy csapat sem fejlődött olyan sokat, mint mi. De másokon is múlik. Hiszek benne. Van esélyünk a konstruktőrök között, és egyéniben is nyomni fogom a végsőkig” – utalt a bajnokságra.

Megkérdezték, meddig képes várni a beteljesülésre.

„Ameddig csak szükséges. Ez a csapat volt az álmom gyerekkoromban, és hitt bennem, amikor fiatal voltam. Mindent meg fogok tenni, hogy megtörténjen, amilyen hamar csak lehet.”

Rajta nem fog múlni, mindent bele fog adni. „Teljes mértékben mindent! Mindent, mivel a bajnoki cím megszerzése és az, hogy ezt a Ferrarival tegyem, az életcélom” – tette egyértelművé Leclerc.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

További tartalmak