Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Marko nem próbálja szépíteni: nem a Red Bullé a legjobb versenyzőpáros

Marko nem próbálja szépíteni: nem a Red Bullé a legjobb versenyzőpáros

Le Journal de Montréal, Oe24
Helmut Markót megkérdezték, melyiket tartja az F1 legjobb jelenlegi versenyzőpárosának, és nem a Red Bullét említette. Szerinte a tényeket kár tagadni…

Két évvel hosszabbította meg Sergio Pérez szerződését a Red Bull, azóta nemigen gyűjti a pontokat nekik. Monacóban és Kanadában két Q1-es kiesés és két baleset miatti nullázás volt a mérlege, ami kapcsán csapata máris jelezte: nagy szükségük lenne Pérez jó formájára, mert két versenyző kell a konstruktőri cím megvédéséhez.

Nemrég Lando Norris is ezt említette a Red Bull egyik gyenge pontjaként: míg a McLaren és a Ferrari folyamatosan két versenyzővel szállítja a jó eredményeket, a bikások inkább Max Verstappenre vannak utalva.

A Red Bull tanácsadóját, Helmut Markót Kanadában a Journal de Montréal című lap megkérdezte, melyik csapat párosát tartja a jelenlegi mezőny legjobbjának. Válaszát a „Helmut Marko nem a saját versenyzőit tartja a legjobbnak” címmel kapta fel a média… „Lando Norris és Oscar Piastri a McLarennél. Ők fiatalok, éhesek. Jelenleg jól kijönnek, és jól együttműködnek” – indokolta választását.

Időközben látható volt, milyen visszhangja lett a nyilatkozatának. Az osztrák Oe24 meg is kérdezte Markót, mit szól ehhez.

„De ez így van. Ők fiatalok, és szorosan együtt vannak, főleg az időmérőn. És mindketten fognak még javulni, főleg Piastri”

– hangsúlyozta, hogy az igazságon nincs mit szépíteni…

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Ami Pérezt illeti, Marko korábban viccelődött azon, hogy a szerződéses bizonytalansága jótékony hatással van rá, hiszen év elején remekül teljesített. Ehhez képest a hosszabbítás után most úgy tűnik, kipukkadt a lufi.

„Nem kellett volna tartania magát ehhez…” – ironizált Marko ennek kapcsán.

Kiemelte, megvolt az alapos okuk a hosszabbításra és annak korai bejelentésére is. „Azért hosszabbítottunk vele, mert nyugalmat akartunk a csapatnál, ami sajnos nem egészen sikerült. De most Checónak lesz három versenye három igazi versenypályán, és bizonyíthat” – tűzte ki a célt Pérez elé a tanácsadó.

Borítókép: Sergio Pérez és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak