Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris és a bajnoki esély: Nehéz lesz, mert Verstappennek nincsenek gyenge pontjai

Norris és a bajnoki esély: Nehéz lesz, mert Verstappennek nincsenek gyenge pontjai

PlanetF1
A McLaren versenyzője, Lando Norris nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Max Verstappen kihívójává válik a 2024-es szezonban, ugyanakkor tudja, hogy nagyon nehéz dolga lesz, ha le akarja győzni a hollandot, hiszen ellenfele szinte sosem hibázik.

A narancsosok tavaly hatalmas előrelépést tettek a nyáron bevetett fejlesztéseknek köszönhetően: míg az év elején a pontszerzésért is küzdeniük kellett, az utolsó futamokon ők voltak a Red Bull első számú kihívói. Ennek köszönhetően a 2024-es szezon előtt sokan arra számítottak, a két csapat kemény küzdelmet vív majd, a Red Bull azonban dominánsan indította az évet.

A McLaren viszont ismét remek fejlesztési munkát végzett: Miamiban bevetett csomagjuknak köszönhetően az élmezőnybe kerültek és az utóbbi hétvégéken folyamatosan harcban voltak a dobogós helyezésekért és a futamgyőzelemért.

Ennek köszönhetően egyre többen tekintenek rájuk a Red Bull kihívójaként, a témával kapcsolatban pedig Lando Norris, a spanyol hétvége előtt arról beszélt, nem tartja elképzelhetetlennek, hogy valóban harcba szállhat Max Verstappennel. Ugyanakkor jelezte, tisztában van azzal, hogy rendkívül nehéz dolga lesz a szinte hibátlan címvédő ellen.

„Ez nagyon nehéz” – fogalmazott. „De most valószínűleg több esélyünk és lehetőségünk van. Főleg, ha a Mercedes is harcban van. Ilyekor több esélyünk van arra, hogy pontokat hozzunk, ha Maxnak gyengébb hétvégéje van és mondjuk ötödik lesz.”

Fotó: XPB

„Ha az adott hétvégén te vagy a fő esélyes, akkor hamar megfordíthatod a pontállást. Ha így alakul, jobbak az esélyeink. Max rossz hétvégéi viszont sosem rossz hétvégék. Mindig sok pontot fog gyűjteni. Minden téren erős. Ritka, hogy hibázik, ritka, hogy elrontja az időmérőt. Most egy kicsit nagyobb a nyomás, és nem tudhatjuk, hogyan változik mindez. Nagyobb nyomás alatt könnyebb hibázni, szóval majd meglátjuk” – magyarázta.

„Szóval nehéz lesz, mert Maxnak nincsenek gyengébb területei. Megoldható, de nagyon jó autóra és egyenletes teljesítményre lesz szükségünk egész évben. A Red Bull egy kicsit ingadozóbb, mint mi. Ki kell használnunk, amikor éppen lentebb vannak. Nekünk kell lennünk az egyetlen csapatnak, ami előre halad és folyamatosan fejlődik” – emelte ki.

Ami a Red Bull még meglévő előnyét illeti, Norris szerint a McLarennek nem kell túl nagy lépéseket tennie ahhoz, hogy azt végleg lecsökkentse. „Nem egy nagy dologról van szó, hanem apróságokról. Montreal egyszerű volt, de az időjárás miatt mégis nehéz. Nem jelenthetjük ki, hogy csak jó döntéseket hoztunk. Vannak dolgok, amik jobbak lehettek volna és aminek jobbnak is kellett volna lenniük. Lehettek volna jobbak a kiállások is.”

„Persze, ezt kimondani egyszerűbb. Az időjárás máshogy alakult, mint amire számítottunk, szóval nem feltétlen rossz döntést hoztunk, hanem inkább az adott helyzetről volt szó. Egy kicsit olyan volt, mintha kármentés lett volna. Szóval, nem nagy a különbség. Apróságokról van szó. Sok mindent jobban csinálunk, mint a riválisok. Szóval néha kijönnek a gyengeségeink, de mások is hibáznak. Nekünk bizonyos területeken jobbnak kell lennünk, mint az ellenfelek” – zárta gondolatát.

Lando Norris előzi Max Verstappent a Kanadai Nagydíj 21. körében (Fotó: Formula1/X)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak