Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Newey gyárlátogatást tett az Aston Martinnál

Sajtó: Newey gyárlátogatást tett az Aston Martinnál

Telegraaf
Sajtóhírek szerint továbbra is Adrian Newey megszerzésén fáradozik az Aston Martin F1-es csapata. A brit állítólag nemrég járt is az új gyárukban.

Május első napján jelentette be a Red Bull, hogy Adrian Newey 2025 kezdetén elhagyja a céget. Azóta zajlik a találgatás arról, folytatja-e a pályafutását minden idők legsikeresebb F1-es tervezője, és ha igen, mely csapatnál. A legesélyesebbként a Ferrarit emlegetik a megszerzésére. Olyannyira, hogy kevésbé hiteles lapok már-már heti rendszerességgel tesznek közzé arról szóló híreket, hogy megköttetett a nagy egyezség, Newey Maranellóban folytatja… Legutóbb a kétes hírű Business F1 cikkezett egy 105 milliós több éves Ferrari-szerződésről.

A Red Bull-os szakítást amolyan menedzserként segítő korábbi csapatfőnök, Eddie Jordan határozottan tagadta, hogy barátja, Newey bárkivel is megállapodott, most pedig egy ezt alátámasztani látszó hír is napvilágot látott.

A holland Telegraaf beszámolója szerint a Neweynak már idén Szaúd-Arábiában komoly ajánlatot tevő Aston Martin még mindig próbálja meggyőzni a szakembert, hogy csatlakozzon.

Több forrás is úgy tudja, hogy Newey a közelmúltban tett egy gyárlátogatást az Aston Martin tavaly birtokba vett új gyárlétesítményében Silverstone-ban.

Lawrence Stroll tulajdonos a pénzt aligha sajnálná Neweytól. Dzsiddában állítólag egy 100 milliós fizetési ajánlatot tett elé a következő öt évre vonatkozóan, ami azt jelenti, hogy az éves bére vetekedne a legjobban kereső versenyzőkével.

Adrian Newey (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Newey asztalára vélhetően több ajánlat is került az elmúlt hetekben. A Ferrari és az Aston Martin mellett a Williams is érdeklődést mutatott iránta (és ebből nem is csinált titkot), de egyes találgatások szerint a szerződtetésétől korábban ódzkodó Mercedes is gondolkodóba esett, hátha ezzel Max Verstappen számára is vonzóbbá válhat a csapat.

Az Aston Martin egy semleges hangvételű közleményben reagált a Newey látogatásáról szóló hírre.

„Az Aston Martin Aramco F1-es csapat projektje nagyon vonzó Lawrence Stroll terveivel, a csúcsszintű új gyárlétesítménnyel és az Aramcóval, valamint a Hondával kötött izgalmas partneri megállapodással. Sok jó hírű személyt összefüggésbe hoztak a csapattal, minden területről, de nincs mit bejelentenünk”

– reagált a zöld istálló, se nem megerősítve, se nem cáfolva a Newey-kapcsolat létezését.

Az Aston Martin 2026-ban vált át a jelenleg a Red Bull partnerének számító Honda erőforrásaira. Newey és a japán gyártó együttműködése az elmúlt évben zökkenőmentes és gyümölcsöző volt, és tudva, az új szabályciklusban milyen meghatározó szerepe lesz az erőforrásnak, ez a gyári háttér vonzóvá teheti az Aston Martint. Ahogy az is, hogy a Ferrarihoz hasonlóan ők is lehetőséget kínálhatnak más, F1-en kívüli, sportautós projektekre.

Borítókép: Adrian Newey (Fotó: XPB)

További tartalmak