Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Szabotázzsal vádolták meg a Mercedest – Hamilton reagált

Szabotázzsal vádolták meg a Mercedest – Hamilton reagált

F1, Crash, Speedweek
Szabotázzsal és hátrányos megkülönböztetéssel vádolták meg a Mercedest Lewis Hamilton gyengélkedése kapcsán. A világbajnok jelezte, nem efféle hangulatkeltésre van most szükségük.

Nehezen alakult eddig Lewis Hamilton mercedeses búcsúszezonja. A hétszeres világbajnok eddig egyetlen alkalommal tudta legyőzni George Russellt az időmérő edzéseken, a hangulata a hétvégék többségén komornak, néha közönyösnek tűnik, és a közelmúltban pár nyilatkozata is port kavart. Monacóban felemlegette, hogy csak a csapattársának járt az új első szárny, majd kijelentette, nem számít arra, hogy idén le fogja tudni győzni Russellt szombaton.

Az elmúlt hetekben születtek összeesküvés-elméletek arról, a távozása tudatában a Mercedes minden támogatást megad-e a bajnokának a maradó Russell mellett. A múlt héten még egy kétes e-mail is körözött, amelyben egy csapattag állítólagos belső információkra hivatkozva felkeltette a gyanút, hogy a Mercedesnél szabotázs történik.

Hamilton a szurkolói elméletek és a közösségi oldalakon fellelhető gyanúk kapcsán védelmébe vette a Mercedest. „Ha megnézzük a mögöttünk hagyott éveket, tudhatják, hogy mindig erős csapat voltunk, és mindig igen keményen dolgoztam velük. Könnyű indulatosnak lenni. A múltkori futam után én azt mondtam, hogy az én hibám. Támogatásra van szükségünk, nem negativitásra” – figyelmeztette az ellenséges szurkolókat.

„Nem voltam tudatában annak, hogy George tapasztalt bármiféle negativitást. George semmit sem tett, csak a legjobbját nyújtotta minden egyes hétvégén, és szállítja az eredményt a csapatnak, szóval egyáltalán nem lehet őt hibáztatni.”

„Természetesen mindig vannak dolgok, amiket jobban is csinálhat a csapat, és ezt átbeszéljük, kommunikáljuk, folyamatosan dolgozunk ezen. De egy hajóban evezünk, keményen dolgozunk együtt, és mind szép befejezést akarunk. Amilyen hosszú volt a kapcsolatunk, tartozunk ezzel magunknak” – hívta fel a figyelmet Hamilton.

A kérdéses e-mailről nem kívánt nyilatkozni. „Épp most kommentáltam a kérdést, nincs mit hozzáfűznöm. Nem láttam az e-mailt” – fogalmazott.

Lewis Hamilton és George Russell (Fotó: XPB)

Csapattársa, George Russell eközben jelezte, neki nincs rossz tapasztalata. „Nem nézegetem az Instagramot vagy a Twittert, hogy őszinte legyek. Még mindig magam kezelem a fiókjaimat, és együtt dolgozom a csapatommal. Minden tartalom rajtam keresztül kerül ki, és minden megjegyzés, minden megjelenik az üzeneteim között.”

„A közösségi média egy kétélű fegyver. Sok mókás dolgot látni rajta, és nagyon képben tart, de elég sok a negativitás is rajta, és ez nem csak rám igaz, hanem mindenkire a rivaldafényben. Ahogy Lewis mondta, támogatást akarsz, nem negativitást. Én nem láttam vagy hallottam erről. Természetesen nem túl klassz ilyesmikről hallani, de sajnos ilyen világban élünk jelenleg, és mindenki ezzel szembesül, aki a nyilvánosság szeme előtt van” – jelentette ki az egyszeres futamgyőztes.

Hamilton a csapata csütörtöki sajtótájékoztatóján ezúttal sem tűnt különösebben lelkesnek. Amikor arról kérdezték, hogyan tudja továbbra is motiválni magát, a vállát megvonva felelte: „A motiváció viszonylag könnyű. Csak kitűzöd magadnak a célt, és valahányszor leesel a lóról, visszaülsz rá, újra próbálkozol. Minden nappal egyre jobb lehetsz, minden új nap egy új lehetőség. Így csinálom.”

Arra a kérdésre, ha nem nyerhet, mi lenne számára a szép lezárás a Mercedesszel, úgy fogalmazott: „Nem gondolkodtam ezen. A cél a győzelem. De végső soron az számít, hogyan teljesítünk csapatként, hogyan dolgozunk együtt. Az év során minden követ meg kell mozgatnunk, fejlődnünk kell tovább, és a legmagasabb mérce szerint kell működnünk.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak