Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

F2: Aron volt a leggyorsabb az időmérőn

F2: Aron volt a leggyorsabb az időmérőn

Boxutca
A bajnoki pontversenyt vezető Paul Aron nyerte a Forma¬–2-esek roppant szoros időmérőjét Barcelonában. Az észt két ezreddel volt gyorsabb az Aston Martin juniorjánál, Jak Crawfordnál és hattal a Williams akadémiáján edződő Franco Colapintónál.

Akárcsak az F3-as széria, az F2-es bajnokság is egy rövidebb szünet (Kanadába ők sem követték a királykategóriát) után tért vissza a Spanyol Nagydíj alkalmával, ahol az idei tizenhárom fordulós évad hatodik hétvégéjét rendezik.

Ennek a hétvégének az újoncévében igencsak meggyőzően teljesítő, eddig minden helyszínen dobogóra álló Paul Aron vágott neki a pontverseny éllovasaként.

A bajnokságban az időmérő előtt a Red Bull juniorja, Isack Hadjar volt a második, a Sauber akadémistája, Zane Maloney pedig a harmadik. Az állás egyébként szoros, az első hármast ugyanis tizenegy pont választotta el.

Maga az időmérő egyébként a tervezettnél némileg hosszabbra nyúlt, Taylor Barnard kicsúszása miatt ugyanis hamar előkerültek a piros zászlók és megállt a visszaszámláló.

Miután újraindult az óra és a mezőny teljesítette az első gyors köröket, az élen Hadjar állt, a második helyen pedig a Mercedes védence, Andrea Kimi Antonelli. Aron harmadik volt, Maloney pedig a negyedik helyet foglalta el.

Az első tízben ekkor Dennis Hauger, Franco Colapinto, Mijata Ritomo, Zak O’Sullivan, Victor Martins és Richard Verschoor volt még benn.

A második „etapban” Aron futotta meg a leggyorsabb kört, ezzel pedig megszerezte a rajtelsőséget vasárnapra, valamint kettő ponttal növelte előnyét a tabellán. Az észt egyébként egy roppant izgalmas véghajrában nyert, előnye ugyanis két riválissal szemben is minimális volt.

Jak Crawford mindössze két, Colapinto pedig hat ezredet kapott. Negyedikként a tavalyi F3-as bajnok, Gabriel Bortoleto végzett, Antonelli pedig ötödik lett. Mijata egy hatodik, Joshua Dürksen pedig egy hetedik rajthelyet szerzett.

A szombati futamra Kush Maini szerezte meg a pole-t, miután tizedik lett az időmérőn. Az indiai mellől pedig Martins indulhat majd, aki kilencedikként zárt.

Borítókép: Paul Aron (Fotó: XPB)

További tartalmak