Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

F3: Mansell szerezte meg a pole-t Barcelonában

F3: Mansell szerezte meg a pole-t Barcelonában

Boxutca
Christian Mansell volt a leggyorsabb a Forma–3-asok barcelonai időmérőjén, másodikként pedig Avrid Lindblad zárt. Az első pole-ját ünneplő ausztrált és a Red Bull védencét Nikola Colov követte – övé a harmadik rajthely a vasárnapi versenyre.

Egy rövidebb szünet (Kanadába a megszokott kísérőszériák nem követték a királykategória mezőnyét) után Spanyolországban folytatódik a Forma–3-as szezon, ami a barcelonai főfutammal a félidejéhez ér, most rendezik ugyanis a tízfordulós bajnokság ötödik hétvégéjét.

A pontversenyt az Alpine védence, Gabriele Miní várta az első, a Williams juniorja, Luke Browning a harmadik, a még F1-es „háttér” nélkül álló Leonardo Fornaroli pedig a tabella harmadik helyéről.

A kvalifikáció a pontok tekintetében is fontos volt, hiszen – ahogyan azt az előző években már megszokhattuk – az F3-ban az időmérő győztesének is jár két bajnoki egység.

A pole megszerzéséért roppant szoros csata alakult ki, az első gyors körök után ugyanis Browning mindössze 6 ezredmásodperccel vezetett Mari Boya, 15-tel Christian Mansell, 31-gyel Oliver Goethe és 98-cal Miní előtt.

Fornaroli hatodik volt az első menet végén, a legjobb tízben pedig Laurens van Hoepen, Nikola Colov, Nikita Bedrin és Arvid Lindblad volt még benn.

A „második etap” során Mansell volt a leggyorsabb, ő szerezte meg tehát a rajtelsőséget a vasárnapi versenyre. A fiatal ausztrál F3-as pályafutása során most először örülhetett időmérős győzelemnek.

A második helyre Lindblad, a Red Bull brit védence ugrott, a harmadikra pedig Colov. Browning végül „csak” negyedik, Goethe pedig ötödik lett.

Fornaroli tartotta a hatodik helyezést, Martinius Stenshorne pedig – aki az első szabadedzésen még első volt – a hetedik pozícióra ugrott. Van Hoepen nyolcadik, Alexandr Dunne kilencedik, Sebastián Montoya pedig tizedik lett.

A szombati futamon a fordított rajtrácsos szabály értelmében az időmérő tizenketted helyezettje indul majd az élről, ő Sami Meguetounif lesz. Mellőle Boya startol majd a második rajtkockáról.

Borítókép: Christian Mansell (Fotó: XPB)

További tartalmak