Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton minimális előnnyel Sainz és Norris előtt

Hamilton minimális előnnyel Sainz és Norris előtt

Boxutca
Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Spanyol Nagydíj második szabadedzésén. A Mercedes versenyzőjét 22 ezredmásodperces lemaradással Carlos Sainz követte, harmadikként pedig Lando Norris zárt, aki szintén minimális, 55 ezredes hátrányban volt.

A csapatok és a szurkolók legnagyobb örömére Barcelonában a második edzés is napos, de nem forró időben vette kezdetét, a körülmények tehát tökéletesek voltak ahhoz, hogy a csapatok folytassák új fejlesztéseik tesztelését.

A hangsúly az első gyakorláson is ezen volt, számos olyan csapat és versenyző volt ugyanis, aki még nem fedte fel kártyáit az első egy óra alatt.

A leggyorsabb kört akkor Lando Norris futotta, mindössze 24 ezreddel megelőzve Max Verstappent, a harmadik pedig Carlos Sainz volt, igaz a spanyol a közepeseken, míg a két rivális a lágy keverékeken érte el legjobbját.

Mint az első gyakorláson, a második edzésen is gyorsan benépesedett a pálya: mindössze nyolc perc kellett ahhoz, hogy mind a húsz versenyző jegyezzen legalább egy mért kört.

A leggyorsabb az első próbálkozások után Norris volt, majd George Russell és Verstappen volt a sorrend. Sainz negyedik, a csapattárs, Charles Leclerc pedig ötödik volt. Az első tízben Lewis Hamiton, Oscar Piastri, Valtteri Bottas, Pierre Gasly és Kevin Magnussen volt még benn.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Ami a taktikát illeti, a második edzésnek az élmezőnyben mindenki a közepes keverékkel vágott neki. A keménnyel a Williams próbálkozott, majd az első tíz perc végén a McLaren és Piastri is.

Norristól Russell vette át az elsőséget, miközben a csapattárs, Hamilton is gyorsul: a hétszeres világbajnok a harmadik pozícióba jött fel.

A lágy abroncsokat az élmezőnyből először a Ferrari és a McLaren versenyzői próbálták ki: Sainz rögtön az első helyre vágott (nyolc tizeddel volt gyorsabb a közepeseken futó Russellnél), Leclerc pedig a harmadikra. Második Norris volt, aki mindössze 33 ezreddel maradt el a spanyoltól.

Az edzés feléhez közeledve Verstappen és a Red Bull is a piros oldalfalú abroncsokon futott: a holland első szektora a leggyorsabb volt, később viszont megcsúszott, így „csak” harmadiknak jött fel.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Miután a csillagosok is feltették a lágyakat, Hamilton állt az élre, míg az első gyors körén hibázó Russell a hatodik pozícióba ugrott. Hamilton előnye minimális volt: 22 ezreddel vezetett Sainz és 55-tel Norris előtt.

De nemcsak az élen volt szoros az állás, a különbségek az első tízben is kicsik voltak: Hamiltont és a tizedik helyen álló Bottast mindössze hat tized választotta el.

Ami a sorrendet illeti, az első hármast Gasly követte, majd Verstappen, Leclerc, Piastri, Russell és Ocon volt a további sorrend, ami az utolsó negyedórában már változatlan maradt, a csapatok ugyanis inkább a hosszabb etapokra koncentráltak – senki sem javított már addigi legjobbján.

Hamilton és a Mercedes vitte tehát a második gyakorlást, 22 ezreddel megelőzve Sainzot és 55 ezreddel Norrist. A meglepetésember, Gasly negyedikként zárt, Verstappen pedig ötödik volt. Leclerc hatodikként zárta az edzést, majd Piastri, Russell, Ocon és Bottas volt még benn a top10-ben.

A második szabadedzés végeredménye: 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak