Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris: Ez ismét olyan szoros lesz, mint Kanadában!

Norris: Ez ismét olyan szoros lesz, mint Kanadában!

F1
Fejlesztések nélkül is stabilan az élmezőnyben van a McLaren. Lando Norrisék a kanadaihoz hasonlóan szoros időmérőre számítanak.

Csak 55 ezredmásodperccel maradt el Lando Norris a legjobb időtől a Spanyol Nagydíj második szabadedzésén, de ezzel is csak a harmadik lett. Ismerős helyzet. Két hete a kanadai időmérőn is csak pár század hiányzott neki a pole-hoz, mégis csak a második sorban jutott neki hely. Ez az új norma a Forma–1-ben.

De ez az új norma a McLarennél is. A csapat stabilan megragadt az élmezőnyben, az apró különbségek pedig hol velük, hol ellenük vannak. Norris az első tréninget például 0,024 másodperces előnnyel zárta az élen.

„Egészen jó nap volt. Ebben a melegben sosem könnyű, sosem jó az érzés, mert a gumik nagyon hamar túlmelegszenek, és nehéz mindent tökéletes tartományba hozni. Összességében jól indult a hétvége. Már kezdettől elégedett voltam az autóval.”

„Szoros. Próbálunk javítani pár apróságon holnapra. Ismét olyan szoros lesz, mint Kanadában”

– jósolta a miami győztes.

A kérdésre, miben tudna még javulni a McLaren, elmondta: „Nincs különösebb terület, mindenben javulni próbálunk kicsit. Pár területen kicsivel könnyebb lesz. Este megbeszéljük, miben tudnánk javulni.”

Oscar Piastrinak az első edzésen a 6., a másodikon a 7. hely jutott. Utóbb viszont fele akkora volt a hátránya, 0,358 másodperc. Az ausztrál egyelőre nem elégedett az autójával, de magával sem.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„A pályaviszonyok miatt trükkös nap volt. Nagyon meleg van, és sokkal rosszabb a tapadás, mint azt sokan gondoltuk. A második edzésre próbáltuk összerakni, de még van mit javítanom a vezetés szempontjából. Ha összeáll az autó, egészen erős helyzetben lehetünk, de elég szorosnak tűnik. A hosszú etapos tempó is elég jónak tűnik.”

„Nem ez volt az idei legjobb péntekünk, de versenyben vagyunk, és ha mindent helyre teszünk, komolyan versenyben lehetünk.”

Az ausztrál is úgy véli, nüanszok fognak dönteni a legjobb csapatok között. „Mindkét edzésen megvolt a tempó. Kis hibák is nagy különbséget eredményezhetnek, kis dolgok a gumi-előkészítésben. Újabb szoros időmérőre számítok, és talán egy szoros versenyre is” – mondta Piastri.

* Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak