Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sainz: Egy körön rendben van a Ferrari, de a hosszú etapokon…

Sainz: Egy körön rendben van a Ferrari, de a hosszú etapokon…

F1
Carlos Sainz hazai hétvégéje látszólag ígéretesen indult, de akadt probléma a Ferrarinál pénteken Barcelonában. Egyelőre nem lehetnek elégedettek.

Bíztak abban, hogy Kanada csak egyszeri kisiklás volt, és bíztak a hétvégére hozott átfogó fejlesztéseikben is, ám egyelőre nem elégedett a Ferrari a Spanyol Nagydíjon. Carlos Sainz második helye ugyan nem festett rosszul a második szabadedzésen, hiszen csak 0,022 másodperccel maradt el Lewis Hamiltontól, emellett már az első edzésen is harmadik volt. A versenytempóval viszont még egyáltalán nem elégedett a hazaiak ferraris kedvence.

„Mindenki számára nehéz péntek volt, mert a pálya csúszott, a szél és a magas hőmérséklet miatt pedig nehéz volt összerakni a kört. Végig kihívás volt” – mondta Sainz.

„A jelek szerint egy körön egészen rendben vagyunk, a hosszú etapokon viszont jobban szenvedünk, ahogy már tavaly is ezen a pályán. Meglátjuk, sikerül-e jobb csomagot összeraknunk, főleg vasárnapra. Egy körön rendben vagyunk.”

A spanyol szerint az új fejlesztések hozták, amit kellett. „A jelek szerint működik. Kis különbségekről szól ez, de ha jól működik, az mindig meghatározó.”

Charles Leclerc már többet szenvedett a nap folyamán. Az első egy órát csak a 11. idővel zárta, az autóját pedig egy ponton „borzalmasnak” titulálta a csapatrádión. Délutánra javult, de ez is csak a 6. helyre volt elég, 0,333 másodperces lemaradással.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A monacói szerint a gyenge kezdésnek több oka is volt. „Nagyon nehéz volt mindenki számára az első szabadedzés a nagy meleg miatt. A túlmelegedés nagyon nehézzé teszi ezeknek az autóknak a vezetését. Másodszor: egy kicsit mellémentünk az egyensúllyal. Harmadszor: elsőre nem kaptam meg a fejlesztéseket, mert össze akartuk vetni a két autót. Összességében tehát elég nehéz edzés volt ez nálam.”

„A második edzésre újra megtaláltam az érzést. Nem tudtam még mindent összerakni, és elég sokat találhatok még. Összességében nehézkes péntek volt ez számomra, de tudom, hol találhatok köridőt, és holnap ezen fogunk dolgozni”

– mondta Leclerc.

Megerősítette, egyelőre tényleg a versenytempó a Ferrari gyenge pontja, igaz, ő eleve csonka hosszú etapot teljesített csak. „Volt egy kis problémám az autón, ezért a második edzésen nem tudtam rendes hosszú etapot menni. Az alapján a pár kör alapján, amit futottam, elég sokat kell még javulnunk. De ahogy mondtam, nagyon világos elképzelésem van arról, min kell változtatni, hogy jobb legyen, és hiszem, hogy holnap előrelépünk” – mondta.

Ami a problémát illeti, tisztázta: „Ez nem igazi probléma volt, csak a beállításokon változtattunk, ami eltartott egy kis ideig. Ez olykor megesik. Elvesztegettünk néhány kört.”

* Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak