Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Újabb motorcsere Verstappennél – ő és Leclerc is a büntetés kapujában

Újabb motorcsere Verstappennél – ő és Leclerc is a büntetés kapujában

FIA
Kanada után Spanyolországban is új erőforrás került Max Verstappen Red Bulljába. Ezzel az utolsó büntetlenül használható példányát kezdte fogyasztani.

Lényegében egy teljes szabadedzést vesztegetett el Max Verstappen és a Red Bull két hete a Kanadai Nagydíjon, amikor gond adódott az MGU-K-jukkal. A nehézkes kezdésből ugyan talpra tudtak állni, ám Verstappen jelezte, nyugtalanítja a helyzet, mivel a későbbiek folyamán jó eséllyel büntetés formájában fog visszaütni ez a probléma.

A Red Bull Montrealban pénteken új erőforrást épített bajnoka autójába, a hiba után pedig úgy döntött, inkább a teljes hajtóegységet kicseréli egy korábban már használt példányra, miközben az MGU-K-t vizsgálatra küldték a gyárba.

A Spanyol Nagydíjon az FIA közlése szerint Verstappen ismét kapott egy új erőforrást, és ezzel máris elérte a hátrasorolásos büntetés határát.

Az 1-es rajtszámú Red Bullba a belső égésű motorból, a turbófeltöltőből, az MGU-H-ból és az MGU-K-ból is beépítették az idei 4. példányt, amivel Verstappen a büntetés kapujába lépett.

Verstappen autójára emellett felkerült az idei 5. kipufogó (8 használható büntetlenül egy évben), de új váltóegységet is használni kezdett, az évi 5-ből a 3. példányt.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

 

Leclerc és Gasly is a határon

A címvédő nincs azonban egyedül az ingoványos talajon. A Ferrarinál a Kanadában motorgonddal bajlódó Charles Leclerc is a 4. példányát kapta meg az MGU-H-ból, vagyis a következő példány neki is büntetést ér.

A másik Ferrariba, Carlos Sainzéba eközben az idei harmadik példány került a belső égésű motorból, a turbóból az MGU-K-ból és MGU-H-ból is. A spanyolnak még van mozgástere.

A főbb egységekből (V6-os, turbó, MGU-H, MGU-K) Pierre Gasly is eljutott a 4. példányokhoz.

Esteban Ocon és Sergio Pérez eközben energiatárolóból kapta meg az idei második és egyben utolsó engedélyezett egységét, Csou Kuan-jü Sauberjét pedig a 2. energiatárolóval és vezérlő elektronikával szerelték fel.

* Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

További tartalmak