Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Vasseur biztos a dolgában: A Ferrari nem követ el hibát Hamilton alkalmazásával

Vasseur biztos a dolgában: A Ferrari nem követ el hibát Hamilton alkalmazásával

James Allen on F1
Bárhogy is teljesít az idei évben Lewis Hamilton, a Ferrari csapatfőnöke meg van róla győződve, hogy nem hibáztak a szerződtetésével.

George Russell sakkban tartja az időmérő edzéseken, gyakran tűnik kedvetlennek, mostanság pedig már ő maga is kritizálta a saját teljesítményét. Lewis Hamiltonnak eddig nem túl erős éve a 2024-es, ami felveti a kérdést, van-e egyáltalán szüksége rá a Ferrarinak, amely már a télen bebiztosította őt magának 2025-re és 2026-ra.

Frédéric Vasseur csapatfőnökben nem merültek fel kétségek, mivel ő jóval tágabb képet néz, és nem ragad le a hétszeres világbajnok aktuális eredményeinél. „A versenyző feladata, hogy mindenkit motiváljon, irányt mutasson a fejlesztéshez, a gyárban legyen, mindenkiből kihozza a legjobbat. Több mint ezer embered van, és ilyenkor az jelenti a különbséget, ha képes vagy mindenkiből egy kicsivel többet kihozni.”

„Meg vagyok győződve róla, hogy Lewis minden egyes területen hozzá fog járulni a teljesítmény javulásához, és Charles-lal jó párost fognak alkotni. Igazán meg vagyok győződve erről. Végső soron itt a csomag egésze számít”

– magyarázta Vasseur James Allen podcastjában.

Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Kiemelte, Hamilton egy többszörös világbajnok tapasztalatát és egy sikeres rivális csapat szemléletmódját hozza magával, amiből a Ferrari csak profitálhat. „Tudnunk kell átvenni más csapatok tudását. A múltban egy kissé el voltunk szigetelve, és ez nem a legjobb módszer a javuláshoz.”

Vasseurnek emellett a teljesítmény kapcsán sincsenek aggályai. Hamilton ugyan már belép a negyvenesek klubjába, a kora mégsem nyugtalanítja leendő főnökét. „A különbséget a motiváció jelenti” – mondta Vasseur, miközben Hamiltont ellentétbe állította a kudarcot valló 40-es versenyzőkkel. „Ha negyven vagy, és nem vagy pozitív közegben, és nincs meg az érzésed, hogy nyerhetsz, akkor természetesen nehéz fenntartani a motivációt. De sok-sok év után igazán meg vagyok győződve arról, hogy Lewis nálunk központi szerepet fog játszani, és kétségem sincs afelől, hogy rendkívül motivált lesz” – vélekedett a Ferrari főnöke.

* Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Lewis Hamilton és Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak