Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

F2: Correa elveszítette dobogóját

F2: Correa elveszítette dobogóját

F2
Elveszítette dobogós helyezését Juan Manuel Correa, miután többszöri pályaszélesítés miatt ő is öt másodperces időbüntetést kapott. Az amerikai – kinek eredményét a paddock egy emberként ünnepelte – a hivatalos eredménylistán már csak nyolcadik.

Izgalmas csatát hozott az F2-es sprintfutam hajrája: Kush Maini, Juan Manuen Correa, Paul Aron, Jak Crawford és Gabriel Bortoleto küzdött az utolsó dobogós pozícióért. Csatájuk, mint később kiderült, még nagyobb téttel bírt, Mijata Ritomo büntetése miatt ugyanis mind előreléptek egy pozíciót.

Így végzett Maini másodikként, Correa pedig harmadikként (a többiek a fenti sorrendben futottak be a negyedik, az ötödik és a hatodik pozícióban).

Az amerikai eredményének, függetlenül attól, kinek szurkol, a paddock egésze örült, hiszen most állt először dobogóra a tragikus 2019-es spái baleset után, melynek következtében Anthoine Hubert életét veszítette, Correa pedig súlyos lábsérüléseket szenvedett.

Hosszas rehabilitáció után azonban visszatért a pályára: először az F3-ba, majd az F2-be. Itt ma érte el visszatérése utáni legszebb eredményét – legalábbis néhány óráig úgy tűnt.

Fotó: XPB

A hivatalos eredménylistán ugyanis Correa már csak a nyolcadik, miután Mijatához hasonlóan ő is öt másodperces büntetést kapott négyszeri pályaszélesítés miatt (a japán esetében ezt még a közvetítés alatt ismertették, mások a leintés után kapták meg a büntetést).

Correa büntetésével a harmadik helyre a bajnoki tabellát vezető Aron lépett, aki ezzel máris folytatta remek sorozatát: eddig minden hétvégén szerzett legalább egy dobogós pozíciót.

Crawford negyedik, Bortoleto ötödik, Isack Hadjar hatodik, Mijata hetedik (ő a nyolcadik helyre esett vissza büntetése után, de Correa hátrasorolásával ismét nyert egy helyet) lett. Correa mellett egyébként több pilóta is hasonló büntetést kapott, ők viszont a pontzónán kívül zártak.

Büntetést kapott Dennis Hauger, Andrea Kimi Antonelli,  Rafael Villagómez, Franco Colapinto, Zane Maloney és Roman Stanek is.

Borítókép: Juan Manuel Correa (Fotó: XPB)

További tartalmak