Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton: Ez már régóta érett. Mindent beleadok és megpróbálok nyerni!

Hamilton: Ez már régóta érett. Mindent beleadok és megpróbálok nyerni!

Boxutca, Sky Sports
A legjobb háromban az időmérőn, legyőzte a csapattársát – Lewis Hamilton régóta várt már egy ilyen időmérő edzést. Ha lehet, a győzelemre is rárepül Barcelonában.

Az idei eddigi legjobb rajthelyezését szerezte Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén. Szabotázsvádak ide, 1-8-as mérleg oda, a brit ezúttal felülmúlta George Russellt, és helyet követelt magának a legjobb háromban Lando Norris és Max Verstappen mellett.

Az idei második házon belüli győzelme nem múlt sokon: csupán 2 ezredmásodperc választotta el a két Mercedes-versenyzőt egymástól. A pole-tól eközben 0,318-re volt.

„Azt mondanám, ez volt a legjobb szombatom. Még mindig kell fejlődnünk, még mindig van pár terület. Szerintem lehettünk volna ma közelebb is. Talán tizeden belül. Még mindig penge élén táncolunk, de javulás van, jó irányba haladunk. Nagyon hálás vagyok ezért a gyárban dolgozóknak” – értékelt Hamilton az M4 Sport kamerája előtt.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Kollégánk, Szeleczky Ádám kérdésére, inkább örül-e a fejlődésüknek, vagy csalódott a pole elszalasztása miatt, a hétszeres világbajnok a boldog oldalt választotta. „Azon múlik, mentálisan hogyan közelítesz ehhez. Tekintheted félig telinek a poharat, de félig üresnek is. Én nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy ma itt lehetek, szóval félig telinek látom. És ez optimistává tesz a holnap kapcsán.”

Ami a vasárnapi versenyt illeti, jelezte, ő nem adja alább a győzelemnél!

„Nem tudom. Mindent megteszek, megpróbálok nyerni. Extra tempó kell ahhoz, hogy tartani tudd a lépést, előzz és megnyerd a versenyt, de én mindent bele fogok adni holnap!”

– ígérte.

Lewis Hamilton (Fotó: Boxutca)

A brit Sky Sportsnak is a győzelmet emlegette, igaz, jelezte, nem ez a papírforma.

„Max különösen gyors volt a hosszú etapokon. Az autója még mindig jobb a miénknél. Ahogy talán Landóé is. Meglátjuk. De úgy fogok nekivágni a holnapnak, hogy megpróbálok nyerni. Csodálatos helyzetben vagyunk. A harmadik hely jó rajthely az első kanyarig vezető hosszú úton.”

„A hosszú etapon minden a gumikopáson fog múlni. A hosszú etapunk nem tűnt gyengének. Remélem, ez így lesz holnap is. Hosszú verseny lesz, és optimistán várom.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton külön megdicsérte a csapat tagjait, mert kézzelfogható a W15-ös autó fejlődése az elmúlt hetekben.

„Ez mindenképpen fantasztikus. Régóta érett ezt már a csapatnak. A harmadik és negyedik helyre tudunk kerülni, és kezdünk stabilan ott lenni. Ez óriási!”

„Hatalmas köszönet mindenkinek a gyárban, mert ez nekik köszönhető. Extra órákat áldoztak a fejlesztésekre, az új elemek tervezésére, gyártására, és ennek köszönhetően a helyes irányba vittük az autót.”

„Egyre élvezetesebb vezetni, egyre inkább érzem igazi versenyautónak. Már nem vagyunk annyira messze! Ma a három tized szerintem… a valódi különbség talán másfél tized lehet” – vélekedett a brit.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Boxutca)

További tartalmak