Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Leclerc cáfolja, hogy törleszteni akart Norrisnak

Leclerc cáfolja, hogy törleszteni akart Norrisnak

Planet F1
Cáfolja Charles Leclerc, hogy szándékosan hajtott Lando Norris autójába a harmadik szabadedzésen.

Egy vizsgálat vezette fel Charles Leclerc időmérő edzését Barcelonában. Az FIA a harmadik szabadedzés után idézte be a Ferrari versenyzőjét, mivel a tréning utolsó perceiben finoman összekoccant Lando Norrisszal.

A 6-os kanyarban a McLaren versenyzője próbált félrehúzódni a gyorskörön lévő monacói elől. Leclerc-nek volt elég helye, mégis balra húzott, aminek koccanás lett a vége. Az FIA végül egy figyelmeztetéssel futni hagyta a versenyzőt. Megjegyezték, akár szándékos manőver volt, akár nem, kiszámíthatatlan volt a megmozdulása, ezért vonták őt felelősségre.

Leclerc az időmérő edzés után cáfolta, hogy a blokkolásért próbált törleszteni (mint tette azt Lance Stroll Lewis Hamilton ellen).

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

„Az én verzióm egyszerű. Lando kihajtott a boxutcából, és én mögöttem voltam gyorskörön. Aztán amikor megszakította, én is megszakítottam. Fékeztem mellette, és elmértem. Jobbról nem akartam feltartani senkit, aki mögöttem érkezett. Szóval frusztrált is voltam, de a tükröt is néztem, nehogy feltartsak valakit, és ütköztünk. De ez csak egy félreértés volt, semmi más” – hangsúlyozta Leclerc.

A felvetésre, hogy frusztráltságában mozdult be, tisztázta:

„Mindig frusztrált vagy, amikor ilyesmit csinálsz, de sosem akarod, hogy ütközzetek.”

„A harmadik szabadedzésen az utolsó dolog, amit akarsz, hogy megsérüljön az autód. Elsősorban a saját autód, hiszen közvetlenül utána jött az időmérő, és ez sosem célod.”

Borítókép: Charles Leclerc és Lando Norris ütközése (Fotó: Formula1/X)

További tartalmak