Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nagyot mentett, aztán nagyot csalódott Leclerc – túl távol a vasárnapi esélytől?

Nagyot mentett, aztán nagyot csalódott Leclerc – túl távol a vasárnapi esélytől?

Boxutca, Sky Sports
A saját hétvégéjét megmentette Charles Leclerc, a Ferrarié viszont éppen az időmérőn úszhat el?

Teljesen mást kapott a Spanyol Nagydíj időmérő edzésétől a Ferrari, mint amit várt tőle. Carlos Sainz a harmadik szabadedzés megnyerése után komolyan úgy érezte, hogy megszerezheti a hazai pole pozíciót, Charles Leclerc-t pedig a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kiáltotta ki az egyik fő esélyesnek Lando Norris mellett. Ehhez képest a két vörös autónak a 3 rajtsorban jutott csak hely vasárnapra.

A jobb helyezés Leclerc-é lett, aki 5 ezreddel előzte meg Sainzot az 5. pozícióért. A monacói kettős érzésekkel állt mikrofonok elé az időmérő után.

„Ez csalódást keltő, mert arra számítottunk, hogy ha nem is leszünk a pole-ban, de legalább nagyon közel leszünk hozzá. Ma sokkal messzebb voltunk, mint vártuk. Ez csalódás.”

„Másfelől a mérnökömmel nagyszerű munkát végeztünk a tegnapi után. Teljesen átalakítottuk az autót, hogy újra meglegyen az érzés. Csak a tempó nem volt meg ma. Lehet itt kicsit játszadozni az első és az utolsó szektorral, de bármivel is próbálkoztunk, semmi sem működött” – fogalmazott Leclerc.

Charles Leclerc (Fotó: Boxutca)

A két Mercedesszel szembeni 3 százados lemaradása kapcsán az M4 Sport mikrofonja előtt elmondta:

„Nem igazán érdekel a köztem és a Mercedes között lévő különbség. Én azt nézem, hol vagyunk a pole-hoz képest, és a mai nem volt jó nap, hiszen több mint három tized a hátrányunk. Egy ilyen pályán ez sok. Nem vagyok tehát elégedett a nappal.”

„Meg fogjuk vizsgálni ezt, hogy lássuk, miben javulhatnánk a következő versenyeken.”

Leclerc pénteken egyáltalán nem volt elégedett az autójával. Megzavarta a Ferrari összevető tesztje, melynek során neki jutott a régi csomag az első tréningen. A szombati harmadik szabadedzés elején a versenyző elégedetten dicsérte meg az övéit a rádión: megállapította, hogy nagyot javítottak az autóján az éjszaka.

„Sokkal jobb lett. Tegnap rendkívül nehéz volt nekem. Az első edzést a régi autóval futottam, a másodikat az újjal. Ez nem ideális egy olyan pályán, mint a barcelonai, ahol csak öt köröd van az időmérő előtt, mivel a második gyorskörön már annyit veszítesz a gumik miatt. Hét tizedet. Így nem tanulhatsz semmit.”

„Nehéz nap volt a tegnapi, de sikerült egy relatíve jó helyzetbe hozni magamat az autóval. Csak a teljesítmény nem volt jó” – állapította meg csalódottan.

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

Úgy érzi, a Ferrari vasárnap versenyképesebb lehet, ám attól tart, túl nagy hendikepet jelentenek a mostani rajthelyek. „A Mercedes is nagyon gyors lesz. Az a tempónk, amit az időmérőn láttunk, és nekik is. Nehéz lesz tehát. Ott leszünk, és várjuk a lehetőséget.”

„Nehéz verseny lesz, és nem tudjuk, milyen lesz az idő. Mindent ki kell hoznunk belőle. Versenyben kell lennünk, ameddig csak lehet. Aztán meglátjuk, lesz-e esély egy dobogónál többre.”

„Az érzés sokkal jobb volt, mint tegnap, ezért úgy gondolom, a versenytempónk egész jó lesz. De a rajthelyezésünk nem elég jó. Túlságosan távolról indulunk ahhoz, hogy kihívók legyünk az első két körben.”

„De legyünk optimisták. Meglátjuk, mi történik a rajtnál, milyen lesz az idő, és aszerint játszunk” – bocsátotta előre Leclerc.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Boxutca)

További tartalmak