Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris: Ez volt a valaha futott legjobb köröm!

Norris: Ez volt a valaha futott legjobb köröm!

F1, Sky Sports
Tökéletesnek érezte a pályafutása második pole pozícióját eredményező körét Lando Norris. A célja mostantól a második győzelem.

Helmut Marko valami hasonlót jósolt, csak éppen fordított előjellel. A Red Bull tanácsadója a Spanyol Nagydíj időmérő edzése előtt azt mondta, Charles Leclerc és Lando Norris a toronymagas esélyese a kvalifikációnak, Max Verstappennek pedig egy varázskört kell előhúznia a tarsolyból ahhoz, hogy az első sorba kerüljenek.

Verstappen az első sorba került, ám a varázskört nem tőle, hanem Norristól láthattuk, aki az utolsó pillanatban 0,020 másodperccel jobb időt autózott az időmérőt addig uraló címvédőnél, és ezzel megszerezte a 2021-es oroszországi utáni második F1-es pole pozícióját.

„Nagyszerű érzés. A pole-ok mindig nagyszerűek. Ez csak a második a pályafutásom során. Volt már két sprintpole-om is, de ezeket nem tekintem pole-nak, szóval ez a második. Eléggé sok idő telt el Szocsi óta…” – mondta Norris az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nagyszerű kör volt. Messze a legjobb köröm. A teljes kört összeraktam. Kaptam egy remek szélárnyékot. Összeraktam a legjobb kanyarjaimat egy körön, az összes szakaszon ezen a körön voltam a legjobb.”

„Max egy kicsivel előrébb volt a Q1-ben és a Q2-ben, ezért tudtam, hogy tökéletesen kell csinálnom a Q3-ban, hogy meglegyen. És sikerült is. Elégedett vagyok, hogy előhúztam talán a valaha futott legjobb körömet.”

Norris az autóból kiszállva elmondta: „Ez lényegében tökéletes kör volt. Az ember tudja, amikor jó körön van, és izgatottá válsz tőle. Az egész tökéletesen működött a végéig. Így is szoros volt, de rendkívül boldog vagyok. Azt mondom, a legjobb pole pozícióm volt. Persze eddig csak egy volt… Az eddigiek közül viszont a legjobb volt.”

„Egész hétvégén szoros volt, és azon múlt, meglesz-e a tökéletes kör. Nekem meglett ma” – mutatott rá, mi volt a siker kulcsa.

Főnöke, Zak Brown elárulta, Norris már az időmérő előtt érezte a vérszagot. „Beszéltem Landóval és Oscarral az időmérő előtt, és Lando biztos volt benne, hogy lehet esélye a pole-ra. A csapat a megfelelő pillanatban küldte ki őt, jó kis szélárnyékot kapott az első szektorban” – mondta az amerikai.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Norris örül, hogy a barcelonai pályán megerősítették, megérkeztek a Red Bull nyakára. „Gyorsak voltunk az utóbbi két hónapban. Miami óta jók vagyunk. Volt, hogy azért maradtunk le róla, mert nem raktuk össze a tökéletes kört. Ma összeraktuk, ez volt a tökéletes kör. Max és a Red Bull egész hétvégén erősebbnek tűnt nálunk egy kicsit, de az utolsó menet előtt változtattunk dolgokon, mert láttunk kis lehetőségeket a javulásra. Rendkívül boldog vagyok, hogy pole-ban vagyok.”

A második pole után Norris célja a második győzelem lesz. „Ez a célunk. De tudom, hogy nehéz lesz Max és Lewis ellen, és mindenki ellen. Nyerni vagyunk itt, ez a tervem!”

* Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak