Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Russell elmondta, miért panaszkodott Hamiltonra

Russell elmondta, miért panaszkodott Hamiltonra

Racefans, Motorsport Week
A csapattársa miatt mérgelődött George Russell a barcelonai időmérő edzésen. Elmagyarázta, mi volt a feszültség tárgya.

Idén másodszor szenvedett vereséget George Russell időmérő edzésen Lewis Hamiltontól. A mostani a Mercedes idei legjobb eredményét hozó szombatján történt: a hétszeres világbajnok a harmadik, csapattársa a negyedik rajtkockát szerezte meg. Közöttük csupán 2 ezredmásodperces különbséget mértek.

Russell a Q3-ban az első körben dühösen szólt a rádióba versenymérnökének. „Mi a ***t csinált Lewis a bemelegítő körén?!” – érdeklődött nem irodalmi stílusban. Marcus Dudley csak annyit felelt: „Rendben van. Megbeszéljük utólag. Figyelj a feladatra.”

Russell a leintés után tisztázta, mi volt a problémája Hamiltonnal.

„Lewis eléggé távol volt előttem, de mindketten ugyanazt a versenyzőt szemeltük ki a kör eleji szélárnyékhoz. Én a visszapillantót figyeltem, nehogy feltartsam Ocont, és a következő pillanatban, amikor felnéztem, azt láttam, hogy Lewis éppen előttem van és próbál szélárnyékot fogni Oconon.”

„Amikor az ember próbál egyszerre mindent megkapni, egy kicsit forrófejűvé válik, de semmit sem nyertem, semmit sem vesztettem” – mondta Russell.

George Russell (Fotó: XPB)

A gyorskörre Hamiltont küldte ki elsőként a Mercedes, mögötte jött Russell tisztes távolságban. Ocon az utolsó szektorban érte utol Russellt, aki el is engedte őt a 12-es kanyarnál. A francia ezt követően az utolsó két kanyar között érte utol Hamiltont, aki a szélárnyék reményében félreállt előle, majd gyorsított a célegyenesben. Russellt nemcsak az bosszantotta, hogy Hamilton ellopta az „Oconját”, hanem az is, hogy emiatt újra lassítania kellett, majd megérkezett mögé Carlos Sainz is, akit szintén elengedett, megint csak a szélárnyék reményében. Az előkészítő kör így minden volt, csak ideális nem.

 

Versenyben vannak. A győzelemért is?

Russell végül nem emiatt zárt Hamilton mögött, az időmérőjével pedig a vereség ellenére nem volt elégedetlen. Inkább örült a Mercedes jó formájának. „Sosem tudhatod száz százalékig, de az elmúlt három évet tekintve most vagyunk a legmagabiztosabbnak az autóra szerelt fejlesztések kapcsán. Ez persze természetes is, hiszen mind egyre többet megtudunk, és már három éve ezek a szabályok, szóval tudjuk, mitől lesz jó egy versenyautó a mostani érában.”

„Látható, mennyire szoros a küzdelem a négy legjobb csapat között az élen. A következő versenyeken talán csak kicsi eltérések fognak nagy különbséget jelenteni a rajthelyezések szempontjából. De a Forma–1-nek ilyennek kell lennie” – állapította meg Russell.

George Russell (Fotó: XPB)

„Az elmúlt négy versenyt tekintve a két ezredmásodperc a legnagyobb különbség, amit a körülöttem lévőkkel szemben elértem, és ez őrület!”

„A pozitívumokat nézem. Csapatként versenyben vagyunk. Lando igazán nagyszerű kört ment. Lewis és én szerintem nem raktuk össze tökéletesen. Úgy éreztem, két tized is benne maradhatott. Nem akkora különbség, ami elég lett volna a pole-hoz, de legalább a harmadik és negyedik helyen állunk, és nagyszerű helyzet, hogy holnap a győzelemért harcolhatunk” – tekintett előre Russell.

* Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: George Russell és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak