Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sainz: Ez nagy csalódás. Gyorsabbak voltak, mint gondoltuk

Sainz: Ez nagy csalódás. Gyorsabbak voltak, mint gondoltuk

Boxutca, Sky Sports, Motorsport
A harmadik szabadedzés megnyerése után a pole-harcra készült hazai pályáján Carlos Sainz, de nagyot koppant a Ferrarival a valóság talaján.

Az utolsó gyakorlást még ő nyerte meg 0,030 másodperces előnnyel Lando Norris előtt, az időmérő edzésen ellenben csak külső szemlélője volt annak, hogy hasonlóan szoros csata zajlik a pole pozícióért. Carlos Sainznak a 6. rajthely jutott a Spanyol Nagydíjon a Ferrarival. Csapattársától 5 ezreddel, az előttük 3-4. helyen végző Mercedes-versenyzőktől 3-4 századmásodperccel maradt le, ám ez nem foglalkoztatta különösebben.

„Őszintén szólva nem a Lewisszal szembeni hátrány bosszant, hanem a Landóval szembeni. Azt gondoltam, ma talán harcban lehetünk a pole pozícióért, de három-négy tizedre vagyunk tőle. Ez csalódás.”

„Meg kell vizsgálnunk, mert úgy éreztem, az autó rendben van. Egyszerűen úgy tűnik, hogy az olyan pályákon, mint a kínai, a szuzukai, ahol hosszú kanyarok vannak, a McLaren és a Red Bull egyértelműen jobb nálunk. Muszáj javítanunk az autónkon ezeken a pályákon” – értékelt az M4 Sport kamerája előtt Sainz.

Carlos Sainz (Fotó: Boxutca)

Tudósítónk, Szeleczky Ádám kérdésére, mennyire érzi magát balszerencsésnek, a hazai kedvenc egyértelművé tette, ő nem hisz az efféle magyarázatokban. „Ez nem a szerencsén múlik, hiszen három tized már csak három tizedet jelent köridőben. Versenyző, autó – nem számít, ez nem szerencse.”

„Én nem a Mercedesszel foglalkozom, hanem Landóval, mert ő áll a pole pozícióban. A köröm jó volt, Charles jó munkát végzett, de több mint három tized a lemaradásunk, ami ezen a pályán elég sok.”

Sainz a brit Sky Sportsnak nyilatkozva elismerte, ennél többet várt a Ferraritól. „Gyorsabbak voltak, mint gondoltam. A harmadik szabadedzés után azt hittem, harcban leszünk a pole-ért, de a Q2-ben, amikor hirtelen mindenki mindent feltekert, látszott, hogy hiányzik nekünk két tized. És két-három tized itt sok.”

„Két erős kört mentem. Charles is jó köröket ment. Ezredekre vagyunk egymástól, szóval nem gondolnám, hogy ennél többre lettünk volna képesek ma. Ez van. Szuzukában és Kínában is küszködtünk, és a jelek szerint ez a mi gyenge pontunk, ezek a mumuspályáink.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Konkrétabb magyarázatot is adott arra, mivel bajlódtak Barcelonában. „Egész hétvégén gondunk volt a gyors kanyarokban. Még mindig jelen van a pattogás jelensége, és ez igencsak megnehezíti a dolgunkat a gyors kanyarokban. Talán ezzel gyilkoljuk a gumikat is a harmadik szektorban, nem tudom. Ez már a szabályok harmadik éve, és még mindig a delfinezéssel küzdünk a gyors kanyarokban, amikor nagy laterális terhelést kap az autó. Próbáltunk szabadulni tőle, de nem sikerült. A McLaren és a Red Bull egyáltalán nem pattog ezen a pályán, és jó munkát végeznek” – mondta szigorúan Sainz.

Felmerült, a Ferrarinak már Kanadában sem ment, ám a spanyol szerint nincs összefüggés. Továbbra is tartja magát a korábbi állításához: „Nincs kétségünk afelől, hogy Kanada egyszeri eset volt. Viszont nagyon elégedetlen vagyok azzal a ténnyel, hogy itt ennyire messze vagyunk a pole-tól.”

Hozzátette, főleg egy körön van problémájuk, ezen a téren maradnak el a McLarentől és a Red Bulltól. A versenytempójukat erősebbnek tartja. „Szerintem rendben leszünk. Kicsit hátrébbról fogunk rajtolni, de remélem, hogy a szurkolók biztatása előrébb visz majd.”

A hazai dobogóról még nem tett le. „Igen, a cél még mindig ez” – mondta Sainz.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Boxutca)

További tartalmak