Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Spanyol Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Spanyol Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
A szabadedzések után az időmérőn is ezredmásodpercek döntöttek az elsőség sorsáról Barcelonában. A pole pozíciót a Max Verstappennél 20 ezredmásodperccel jobb kört futó Lando Norris szerezte meg. Harmadikként Lewis Hamilton zárt, jelezve, a Mercedes a kanadai hétvége után ismét harcban van – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Lando Norris (McLaren) – 1. hely

„Nagyjából tökéletes volt a kör, úgy éreztem. Amikor jó körön vagy, egyre izgatottabb leszel és most minden nagyon jól sikerült. Nagyon szoros lett az eredmény! Boldog vagyok, és szerintem ez a legjobb pole pozícióm, igaz, nincsen sok. Mindent beleadtam, egész hétvégén közel voltunk és most minden arról szólt, hogy tökéletes kört kell futnom, ami sikerült is. Jó látni a szurkolókat, engem is sokan támogatnak itt, amit köszönök! Miami óta erősek vagyunk. Legutóbb nem jött össze a pole, de most tényleg tökéletes kört futottam. Max és a Red Bull szerint egész hétvégén gyorsabb volt, de változtattunk és én is fejlődtem. A cél a győzelem, de nehéz lesz Max és Lewis ellen.”

Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

„Az időmérőre minden összeállt. Egész hétvégén a jó egyensúlyt kerestük. Minden edzésen nehéz volt a dolgunk, szóval elégedett vagyok az időmérővel. A Q2-ben jó szélárnyékot kaptam Sergiótól (Pérez), szóval mindent kihoztunk a helyzetből. A Q3-ban ez most nem volt elég, de ez néha így alakul. Elégedettek lehetünk az eredménnyel, holnapra pedig minden nyitott. A mostani – hűvösebb – körülményeket jobban élveztem. A szél erősödött, ami megnehezítette a dolgunkat a Q3-ban, de mindent összevetve jó teljesítményt nyújtottunk. Most több csapat van harcban, ami jó a Forma–1-nek. Ha mindig ilyen szoros lesz a csata, az a sport javára válik.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. hely

„Nagyon boldog vagyok! Hálás vagyok, hogy a legjobb három között lehetek. Nagyon nehéz évünk van, a csapat pedig rengeteget dolgozott. Szépen lassan tesszük meg a lépéseket. Nem számítottam rá, hogy harcban leszünk a pole pozícióért, de néha azért voltak arra utaló jelek, hogy szoros lehet, és ezért hálás vagyok. Nagy előrelépést tettünk, amiért köszönettel tartozunk a gyárban dolgozóknak. Azoknak, akik tervezik és készítik az új elemeket. A gépünk egyre jobb lesz és felvehetjük a harcot az előttünk lévőkkel. George (Russell) is nagyszerű munkát végzett. Jó, hogy két autóval itt vagyunk elöl.”

Borítókép: Max Verstappen, Lando Norris és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak