Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton: Végre dobogó! Elég rég volt rá esélyem!

Hamilton: Végre dobogó! Elég rég volt rá esélyem!

Boxutca, Sky Sports
Tizenhárom verseny után újra dobogóra állhatott Lewis Hamilton – és már nagyon hiányzott neki az érzés! A futam után reagált Carlos Sainz kritikájára, és válaszolt a kérdésünkre, lát-e már esélyt a Mercedes-győzelemre.

A múlt évi Mexikói Nagydíj óta először dobogóra állhatott Lewis Hamilton. 13 versenyt várt rá. A brit az idei legjobb időmérős helyezését váltotta az idei legjobb vasárnapi eredményére, és láthatóan felszabadította őt ez a siker.

„Fantasztikus érzés! Végre dobogóra állhattam. Elég rég volt már. Alapvetően egészen erős volt a versenytempóm, de az időmérő döntőnek bizonyult az elmúlt tíz-tizenöt versenyen. Most végre összejött egy jó időmérő edzés, és végre összejött egy jó eredmény is” – nevezte meg a dobogó kulcsát az M4 Sport mikrofonja előtt.

A barcelonai verseny megerősítette, hogy a Mercedes kezd odaérni a legjobb csapatokra. Hogy jól ment nekik ezen a pályán, az kevésbé lepte meg Hamiltont. „Tavaly másodikak és harmadikak voltunk itt, szóval gyorsak voltunk.”

„Javul az autónk, egyre jobban vezethető, lehet vele támadni, és kezd igazi versenyautóvá válni, ami nagyszerű. Egészen erős volt az időmérőnk. Még javulnunk kell, hogy eltüntessük a hátrányt, de ez már nem olyan nagy hátrány.”

A brit Sky Sportsnak is széles mosollyal nyilatkozott. „Ez egy igazán nagyszerű hétvége volt. Mit is mondhatnék… Elég rég volt esélyem ilyen eredményre. Nagyon-nagyon boldog vagyok! Úgy érzem, élek, és ez klassz. Komoly támogatást kaptam itt. Ez évről évre nő. Hálás vagyok mindenkinek, hogy kitart mellettem” – emelte ki.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A győzelemért zajló küzdelembe Hamilton nem tudott beleszólni. Szerinte a gyenge rajtja miatt. Az első kört a 4. pozícióban zárta. „Igazán rosszul sikerült a rajtom, amit sajnálok. Nem igazán tudom, mi történt. Kis erőt vesztettem a második fázisban, és a Ferrarik körbevettek, ami nem volt egyszerű… Elképesztő, hogy ebből vissza tudtam térni. Ha sikerül a rajtom, ahogy kellett volna, sokkal közelebb lettem volna az élen lévőkhöz” – vélekedett a célba 18 másodperces hátránnyal megérkező brit.

Hamiltonnak volt egy kőkemény összecsapása Carlos Sainzcal, ami után a spanyol a büntetést hiányolta. A ferrarisnak kicsit le kellett térnia a pályáról az első kanyarban.

„Soha senki sem boldog, amikor megelőzik, szóval… Ennyit fűznék hozzá ehhez. Szerintem jó csata volt, szoros. Ilyennek kell lennie a versenyzésnek”

– reagált mosolyogva Sainz panaszára.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

A Sky Sportsnak hozzátette: „Egészen elképesztőnek láttam. Szerintem tiszta volt. Végül is nem védte a belső ívet, maradt ott egy kis hely, és én bementem. Mellé mentem, kerék a keréken voltunk, de még így is a pályán maradt, szóval hagytam neki elég helyet, amennyit csak tudtam.”

Az M4 Sport riportere, Szeleczky Ádám a Mercedes javulása kapcsán feltette a kérdést Hamiltonnak: lát esélyt pár győzelemre, akár már a következő versenyeken? „Párat? Nem tudom. Előbb javulnia kell még az autónak. Nem tudom. Ha bármikor is megtörténne, az már nagyszerű lenne! Ezért kell dolgoznunk tovább, és remélem, hogy valamikor legalább harcban lehetünk az élen lévőkkel” – felelte Hamilton.

További tartalmak