Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Így nevette ki Verstappen és Hamilton a fűre szorítós manőverét magyarázó Norrist...

Így nevette ki Verstappen és Hamilton a fűre szorítós manőverét magyarázó Norrist...

F1
Nem finomkodott Lando Norris Max Verstappennel a rajtnál – alighanem a futamot követő sajtótájékoztató volt az a pillanat, amikor megbánta ezt… Feszültség helyett mókás párbeszéd és nevetgélés lett az utójáték…

Keményen nyüstölte egymást Max Verstappen és Lando Norris a Spanyol Nagydíjon, a legforróbb pillanatot viszont kétségkívül rajt hozta közöttük, melynél a címvédő a fűre kényszerült egy pillanatra.

Norris valamivel jobban reagált a lámpák jelzésére, ám az indulásnál lendületet veszített Verstappenhez képest, aki belül mellé tudott kerülni. A mclarenes agresszíven jobbra és jobbra húzott, és a második manőverénél ellenfele a jobb kereke egy részével a pálya széli füvet is érintette.

Verstappen a történtek után panaszkodott is a rádión, hogy leszorították. Az esetnek végül nem lett következménye. A futamot követő sajtótájékoztatón viszont annál jobban szórakoztak rajta az érintettek – még Lewis Hamilton is!

Lando Norris és Max Verstappen rajtja (Fotó: XPB)

Norrist kérdezték arról, nem érzi-e úgy, hogy kicsit túlzásba esett. „Mindig nehéz megítélni az ilyesmit a helyzetünkben. Nem méricskélhetek, hogy pontosan mérjem fel. Nem fogom megkönnyíteni az életét…” – mondta Norris egy félmosoly kíséretében, aztán elhangzott a mondat, ami derültséget okozott Verstappenéknél…

Norris: Úgy érzem, volt elég helye.

Verstappen és Hamilton nagyot nevet.

Norris: Mi van? (mosolyog) Jobb, ha nem is beszélek többet… (nevetnek) Szerintem ez csak versenyzés volt. Elég helyet adtam neki. Nem hinném, hogy bármely pillanatban ne lett volna elegendő helye a pályán.

Verstappen Hamiltonra néz és összemosolyognak

Norris: Mi van?! Te akarsz válaszolni rá?

Fotó: F1 TV

Verstappent ezen a ponton bevonták a beszélgetésbe. Ami csak még szórakoztatóbbá vált ettől…

Kérdező: Max, mit gondolsz erről. Szerinted hagyott elég helyet?

Verstappen: Azt hiszem, már tudom, mi lesz a szülinapi ajándéka! Vagy egy nagy tükör, vagy egy szemüveg, és akkor minden rendben lesz… (nevet nagyot)

A bajnok végül komolyra fordította a szót. „Ez a kemény versenyzés. Hogy fordított helyzetben ugyanezt tettem volna? Talán ugyanezt.”

Hamilton ezen a ponton jegyezte meg, talán teljesen leszorította volna őt a pályáról. Verstappen: „Igen. »Ó, azt hittem, aszfalt van ott, nem láttam a füvet…«” (nevetnek)

„Mindig próbálod feszegetni a határokat. Nagyon el akartam kerülni egy összeérést, mert nem akarod, hogy összeérjenek a kerekek és sérüljön a felfüggesztésed. Természetes, hogy hagysz egy kis helyet pluszban, pár centimétert. Ez azt jelentette, hogy ezzel a pár extra centiméterrel kicsit a fűre kellett mennem.”

„Szerencsére nem történt semmi, minden rendben. Jó menet volt ez az első kanyar felé” – állapította meg Verstappen.

 

Borítókép: Fotó: F1 TV

További tartalmak