Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Leclerc dühös a vele koccanó Sainzra: „Valami látványosat akart, de nem a megfelelő ember ellen…”

Leclerc dühös a vele koccanó Sainzra: „Valami látványosat akart, de nem a megfelelő ember ellen…”

Sky Sports
Charles Leclerc dühös a vele koccanó Carlos Sainzra, aki szerinte a rossz versenyző ellen próbál bizonyítani az álláskeresése közben. Úgy érzi, a Ferrari pontokat vesztett a feleslegesen keménykedő spanyol miatt.

Sorozatban hatodszor győzte le Charles Leclerc Carlos Sainzot az időmérő edzésen, a mostani vereség viszont különösen fájhatott a spanyolnak, hiszen hazai pályán került rá sor, ráadásul az időmérőig gyorsabb volt csapattársánál. A rajtnál nem sikerült javítania a helyzetén, ám a vasárnapi futam 2. körében egy agresszív megmozdulással Leclerc elé verekedte magát.

Sainz az első kanyar féktávját választotta a támadáshoz: kívülről ment Leclerc mellé, ám mivel összeértek, a végén le kellett vágnia kicsit a kanyart.

Az FIA elnézte az incidenst, Leclerc viszont nem, mivel Sainz hátsó kereke elérte az ő első szárnyát, ami meg is sérült kicsit.

„Világos volt a stratégiánk a verseny elején: mindketten spórolni akartunk a gumikkal, hogy később támadhassunk. Carlos nem spórolt semennyit a tizennégyes kanyarban, és természetesen lehetősége nyílt az előzésre az első kanyarnál. Kár érte, mert időt vesztettünk vele” – fedte fel Leclerc, hogy előzetesen megállapodtak arról, nem támadják egymást.

Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Megsérült az első szárnyam, mert Carlos megcsinálta a kanyart, de nem látta, hogy belül vagyok, és ez nehezítette a versenyünket.”

„Nem láttam, mi értelme ilyesmit tenni, amikor világosan megmondták a verseny előtt, hogy a futam ezen részében spórolnunk kell. Felesleges volt, de persze megértem, mert ez a hazai versenye, és fontos pillanata ez a pályafutásának. Gyanítom, hogy valami látványosat akart mutatni. De talán nem a megfelelő ember ellen…”

– szúrt oda kollégájának a monacói.

Leclerc kiemelte, Sainz eleve csak azért tudta őt támadni, mert ő tartotta magát az előzetes tervekhez. „Spórolni akartunk a gumikkal, és a tizennégyes kanyar ehhez fontos. És megtettem, ő nem, kihasználta a lehetőséget az előzésre.”

„Nagy kár ezért, mert megsérült az első szárnyam a verseny hátralévő részére. Kicsi sérülés volt, de minden számít, és elég megnézni, milyen közel voltam a végén George-hoz.”

Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Leclerc szerint lesz még szó az esetről a csapatnál. „Meg fogjuk beszélni a csapaton belül, és biztosra veszem, hogy a következő versenyre rendben leszünk.”

„Ha megnézi a felvételeket, látni fogja, hogy belül voltam, ezért nem fordulhatott volna el úgy.”

Leclerc kiemelte, nem dramatizálná túl a lehetséges pontvesztésüket, ám arra is rámutatott, hogy a célban 4 tizedmásodpercre volt csak George Russelltől és a 4. helytől, és az esetleges időveszteség pont jól jött volna neki a végén. „Mindent megtettünk. Nem hinném, hogy csapatként a maximumot hoztuk ki a versenyből. Ami engem illet, szerintem mindent megtettünk, csak a tempó nem volt meg. Egy kör kellett volna még George megelőzéséhez, de ez van. A fő gondot a hétvégi tempó jelentette. Nem voltunk elég gyorsak” – állapította meg.

 

Sainz: Csak tettem, ami a versenyző feladata

Sainzot is szembesítették Leclerc szavaival, aki hitetlenkedő arccal közölte, túlzásnak érzi az állítást, hogy a Ferrari potenciális pontokat bukott az előzése miatt. „Nos, azt hiszem…”

„Túl sokszor fordul elő, hogy a verseny után panaszkodik valamiért. A pillanat hevében talán így gondolta, de őszintén szólva a szezon ezen szakaszán… nem is tudom…”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

„Támadtam, mert mi új, a Mercedes használt lágyon rajtolt, és muszáj volt támadnunk az első körökben, amíg még új volt a gumink. Én próbáltam megelőzni őket, ahogy már a verseny előtt is mondtam. Nem tudom, Charles hibázott-e, vagy csak túlságosan óvta a gumikat, de megpróbáltam, majd majdnem megelőztem Lewist is. Aztán elévágtam, majd majdnem megelőztem Russellt a kerékcseréknél.”

„Úgy érzem, csak megpróbáltam, amit versenyzőként meg kell próbálnom. Ez elvárható egy versenyzőtől.”

„Ő úgy döntött, jobban spórol, és ez végül kifizetődött, hiszen előttem ért célba. a lágy-közepes-lágy taktikán, míg én az agresszívabb lágy-közepes-keményet választottam, ami nem fizetődött ki. George és én a végén nagyon lassúak voltunk a keményen, a lágyon lévők túl gyorsak voltak” – mondta a Leclerc mögött 6.-ként leintett spanyol.

Borítókép: Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak