Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Hiába izzasztotta meg a McLaren és Lando Norris, a barcelonai versenyt is Max Verstappen nyerte. Norrisnak be kellett érnie a második helyezéssel, harmadikként pedig az idei első dobogós helyezését ünneplő Lewis Hamilton ért célba (ő ezzel továbbra is elmondhatja magáról, minden F1-es évében gyűjtött top3-as eredményt) – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintés után!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Ezt a futamot a rajtnál nyertem meg. Jól sikerült és ki is tudtam építeni egy kis előnyt. Utána védekeznem kellett, mert Lando és a McLaren nagyon gyors volt. Nem koptak az abroncsaik és remekül mentek, főleg a futam végén. Agresszív stratégiát választottunk, de szerencsére kifizetődött. Szoros volt, és nagyon boldog vagyok, hogy meg tudtam nyerni a futamot. A rajtnál egy kicsit le kellett mennem a fűre, raliztam egy kicsit. Fontos volt, hogy George-ot (Russell) megelőzzem. Ez sikerült és utána tudtam vigyázni a gumikra is.”

Lando Norris (McLaren) – 2. hely         

„Meg lehetett… meg kellett volna nyerni. Rosszul rajtoltam, ennyire egyszerű. Az autó egész nap hihetetlenül jól működött, mi voltunk a leggyorsabbak. De az elején elbuktam ezt a futamot. Sok pozitívumot tudunk továbbvinni, de az sajnos negatív, hogy a hiba tönkretette a futamom. A rajton dolgozni kell. De sok pontot szereztünk és hálás vagyok a csapatnak. Vissza kell nézni a rajtot, hogy kiderítsük, miben hibáztam. Kicsin múlt, és Max rögtön mellettem volt. Aztán jött George a külső íven… de gratulálok Maxnak és a Red Bullnak. Ismét jó munkát végeztek. Kár, hogy mi ezt most elveszítettük. Ez zavar, de legközelebb jobbak leszünk. Ausztria az egyik kedvenc pályám, ott jó teljesítményt tudtam nyújtani a múltban. Izgatott vagyok, jó formában vagyunk, de nekem pár dolgot helyre kell tennem magamban, és újra ott leszek az élen.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. hely

„Ez egy jó nap, egy jó hétvége volt. Köszönettel tartozom a csapatnak, amiért keményen edzettek a cserékre és a taktika is jó volt. Sajnos én is rosszul rajtoltam és pozíciót veszítettem a Ferrarikkal szemben. Szóval harcolnom kellett, hogy visszatérjek a dobogóra. Nem tudom, mi lett volna, ha jobban sikerül a rajtom, mennyire tudok akkor lépést tartani az élen állókkal. De ennyire nem estem volna hátra. Végig az volt a terv, hogy az utolsó etapban a lágyakkal megyünk. Nem volt olyan opció, hogy a keményeket tegyük fel. Az előzések szorosak voltak, de ennek így kell lennie. Az ilyen előzések kemények, de szépek. Így volt Carlosszal (Sainz) is, hagytam neki helyet, igaz azt aláírom, hogy a határon voltunk.”

Borítókép: Lando Norris, Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak