Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hill: Pérez teljesítménye katasztrofális a Red Bull számára

Hill: Pérez teljesítménye katasztrofális a Red Bull számára

Sky Sports
A korábbi világbajnok, Damon Hill úgy véli, Sergio Pérez jelenlegi gyenge formájának katasztrofális hatása van a Red Bull bajnoki esélyeire nézve, miután a bikások úgy tűnik, a McLaren személyében kihívóra akadtak.

A rutinos mexikói tavaly is komoly kritikákat kapott, amikor a második félévben „elveszítette a fonalat” és a jó kezdés után az esetek többségében messze elmaradt Max Verstappen mögött. A csapatnak azonban akkor nem kellett aggódnia a konstruktőri győzelem miatt, hiszen a holland futószalagon szállította a győzelmeket a riválisok pedig folyamatosan keresztbe verték egymást.

Sokan már akkor felvetették, amennyiben Pérez nem javul, a bajnokság pedig szorosabbá válik, a Red Bullnak még fájhat a feje. Noha Pérez 2024 elején ismét biztató formát nyújtott, az említett időszak úgy tűnik, a nyakunkon van: a McLaren hetek óta kihívója a bikásoknak, Pérez pedig ismét „eltűnt.”

Az európai szezonstart óta folyamatosan gyengébb időmérők és futamszereplések jönnek, ami a korábbi bajnok, Damon Hill szerint „katasztrofális hatással” bír a Red Bull számára. „A McLaren mellett neki van a legjobb autója a mezőnyben és egyszerűen nem tud lépést tartani Max Verstappennel” – állapította meg a brit.

Damon Hill (Fotó: XPB)

„Ez azt jelenti, hogy Verstappen és Pérez között általában négy-öt helyezésnyi különbség van a rajtrácson. Ez katasztrofális a Red Bull számára, ha a csapat maximalizálni akarja a pontokat, nem is beszélve arról, ha azt akarják, hogy (Pérez) védje Max hátát” – folytatta.

De Sergio jelenleg egészen egyszerűen meg sem közelíti azt a sebességet, amire Max képes” – mondott kemény ítéletet az 1996-os bajnok, aki már a McLaren formajavulásakor, a Forma–1 hivatalos oldalának F1 Nation nevű podcastjében arról beszélt, a Red Bull könnyen félkarú óriássá válhat, ha Pérez nem javul.

„Ne feledjük, a Ferrari és a McLaren két versenyzővel támad. Nem tudom, hogy ugyanez elmondható-e Checóról. A Red Bull jelenleg félkarú óriásként tud csak védekezni. Többé már nem lesz elég, ha három tizedre vagy Verstappentől, mert túl sok autó fér be ebbe a hézagba. A különbségek egyre kisebbé és kisebbé válnak” – mondta a hónap elején.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak