Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Jól mutatna ezüstben…” – nyitva tartja Verstappen előtt az ajtót a Mercedes

„Jól mutatna ezüstben…” – nyitva tartja Verstappen előtt az ajtót a Mercedes

Sky Sport, Racing News 365, Planet F1
A Mercedes csapatfőnöke ismét utalást tett arra, hogy a végsőkig hajlandó kivárni Max Verstappen döntésére, és egy versenyképes autóval tenné vonzóbbá csapatukat a bajnok számára.

Max Verstappen és a Mercedes – év eleje óta nyúló történet ez, és még mindig nem lehet lezárni. Sőt! A Red Bullnál látott téli nyugtalanság kapcsán merült fel, hogy hiába rendelkezik 2028 végéig szerződéssel, a címvédő idő előtt távozhat jelenlegi csapatától. Ha nem 2025-ben, akkor talán 2026-ban. A találgatások szerint nemcsak Christian Horner növekvő hatalma nyugtalanítja a menedzsmentjét, hanem az is, hogy a Red Bull nem áll a legjobban a saját motorprojektjével.

Red Bull-oldalról az utóbbi hetekben a versenyzésé lett a főszerep, igyekeztek csitítani a találgatásokat és a vitákat. Az utóbbi hetekben a Mercedesnél is körvonalazódni látszik, hogy Andrea Kimi Antonellire építenék a jövőt, és a 17 éves olasz tehetség az első számú jelölt Lewis Hamilton 2025-ös ülésére. A Spanyol Nagydíj előtt és után a csillagos márka viszont gondoskodott a Verstappen-téma újbóli felmelegítéséről.

A német Sky Sport csatornának a verseny rajtrácsán Ola Källenius, a Daimler/Mercedes elnöke nyíltan kimondta, hogy imponál nekik a gondolat, hogy Verstappen Mercedes-versenyző legyen.

„A legjobb versenyzők a legjobb autóban akarnak ülni. A mi feladatunk a legjobb csomag összeállítása. 2026-ban új szabályok jönnek, egy új játék kezdődik, és ez egy esély. Ki tudja? De szerintem ezüstben is jól mutatna, nemde?”

– mondta Verstappenről az elnök sokat sejtető mosollyal.

A futam után Toto Wolffot, a Mercedes csapatfőnökét is faggatni kezdték, nyitott kérdésnek tekintik-e még a Verstappen-kérdést. Egyértelművé tette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy nyitott kérdés maradjon…

Toto Wolff (Fotó: XPB)

A kérdésre, beszélnek-e Verstappennel, elmondta: „Nem, jelenleg nem zajlanak egyeztetések, mert most magunkkal kell foglalkoznunk, javítanunk kell az autón.”

Källenius szavait visszhangozva hozzátette, ha ez sikerül, máris vonzóbb lehet, amit kínálni tudnak. „Csak tovább kell fejlődnünk, magunkra kell figyelnünk. A legfontosabb, hogy csapatként a versenyzőinkkel, Lewisszal és George-dzsal egyre jobbak leszünk, és remélhetőleg sikerül stabilizálni a formánkat, amivel dobogósok maradhatunk, hogy aztán valamikor már erőből futamokat is nyerhessünk.”

„És ha jó autónk lesz, akkor a jó versenyzők majd jönni akarnak”

– fogalmazott.

A Mercedes látványosan fejlődik az utóbbi hetekben. Kérdés, ez időben jön-e ahhoz, hogy még esélyük legyen Verstappennél. Wolff tisztázta, nekik van idejük, Antonelliről pedig még egyáltalán nem döntöttek. „Még nem hoztunk döntést versenyzőkérdésben. Szeretnénk a lehető legtovább kivárni a döntéssel, mert ki tudja, mi történik…” – mosolygott.

 

Horner reagált

E megjegyzések és utalgatások Christian Horner arcára már nem csaltak mosolyt. A Red Bull csapatfőnökét továbbra sem nyűgözi le, hogy az ellenfél Verstappen-nyilatkozatokkal bosszantja őket.

Max Verstappen és Christian Horner (Fotó: Red Bull)

„A saját versenyzőire kéne koncentrálnia” – jegyezte meg a brit a német Sky csatornának.

„Ismerjük Max helyzetét. Elégedett a csapattal. Az idei versenyek hetven százalékát megnyerte. vezeti a bajnokságot. Mindig lesznek találgatások. Néha próbálnak kibillenteni egy csapatot, de ez semmin sem változtat.”

Más médiumoknak eközben szarkazmussal reagált a Wolff-kérdésekre. „Toto még mindig erről beszél? Komolyan? Mit mondott?” – kérdezte, majd amikor idézték, kijelentette: „Azt mondta, hogy nincsenek egyeztetések? Szóval akkor beszélnek, csak nem beszélnek…”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak