Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Az utolsó pillanatban nagy ajánlattal jelentkezett be Sainzért az Alpine

Az utolsó pillanatban nagy ajánlattal jelentkezett be Sainzért az Alpine

Autosport, Racing News 365
Sajtóhírek szerint az utolsó pillanatban az Alpine is aktivizálta magát a Carlos Sainz szolgálataiért zajló versenyfutásban, és egy komoly ajánlatot tett a spanyol asztalára. Flavio Briatore érkezése felgyorsíthatja az eseményeket?

Nincs még versenyzője 2025-re az Alpine F1-es csapatának. A hétvégén elnöki tanácsadóként bejelentett Flavio Briatore Barcelonában több lapnak is azt nyilatkozta, hogy nem a versenyzőkérdés élvezi a prioritást náluk jelenleg, egyre azonban több jel is utal arra, hogy aktívan keresik a megoldást 2025-re. A német nyelvű sajtó szerint ennek jegyében a jövő hétre tesztet szerveztek  Mick Schumachernek és Jack Doohannek, miközben több forrás arról számolt be, hogy most nagy erőkkel elkezdték győzködni Carlos Sainzot is.

A Ferrarit év végén elhagyó spanyol a hazai hétvégéje előtt, a csütörtöki sajtónapon azt mondta, már nem szeretné tovább halogatni a jövőjével kapcsolatos döntést, mert kezdi tehernek érezni. Előrebocsátotta, hogy szüksége van pár napra otthon, a családja és a menedzsmentje körében, hogy mérlegelje a kapott ajánlatokat, és kiválassza a céljaihoz leginkább passzolót.

Eddig úgy tűnt, a Williams és a Sauber szerződései közül fog választani, ám Spanyolországban feltűnő volt, hogy édesapja, idősebb Carlos Sainz nemcsak e két csapatnál töltött sok időt a verseny előtt, hanem az Alpine-nal is kereste a kapcsolatot.

Az Autosport és a Racing News 365 is arról számolt be, hogy az Alpine az utolsó pillanatban mozgósította erőit, és komoly ajánlatot tett Sainzék elé. „Az Alpine és Sainz folyamatosan kapcsolatban álltak, és Briatore tanácsára Luca de Meo próbálja megszerezni őt 2025-re” – írta utóbbi lap, hozzátéve, Sainz számára vonzóbbá teheti a gárdát, hogy 2026-tól talán feladja a saját motorprogramját, és a sokak szerint versenyképesnek ígérkező Mercedes-erőforrásokra válthat.

A holland lap szerint Luca De Meo, a Renault elnöke nagyon szeretné a soraikban tudni Sainzot, és mindent be is vet, hogy meggyőzze őt. Az Autosport eközben emlékeztet rá, a Michael Schumachert 1991-ben a Jordantől egyetlen verseny után elhappoló Briatore mindig híres volt a határozott és bátor döntéseiről, Sainz szerződtetése pedig erős belépő lenne a részéről. És egyfajta üzenet is arról, hogy a csapat nem kispályás, komolyan gondolja a gyors felemelkedést. Az olasz azt hangoztatja, hogy két éven belül a legjobb négy közé vezetné a csapatot.

Sainzot a vasárnapi verseny után arról kérdezték, van-e rá esély, hogy már a hétvégi Osztrák nagydíjra meghozza a döntését. „Előfordulhat. Nem biztos, de előfordulhat” – felelte.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Válogatnia a jelek szerint van miből. Sainz számára az Alpine nem ismeretlen csapat. 2017-ben már teljesített egy szezont a jogelőd Renault gárdájával, kapcsolatuk viszont váratlanul korán véget ért. Kérdés, ő előnyként vagy hátrányként értelmezi-e annak lehetőségét, hogy az istálló elveszítheti gyári státuszát. Ez a dilemma viszont már a gyári Audi és a privát Williams esetében is fennállt.

Az Alpine-nál Esteban Ocon távozása már biztos, de szerződése még Pierre Gaslynak sincs. Briatore a hétvégén utalt rá, hogy a franciával folytatni szeretnék, és csak egy csapattársat keresnek mellé. Ha igazak a hírek, most Sainz tűnik az első számú jelöltjüknek. Ha pedig hamar választ kapnak tőle, már előre kiderülhet, hogy Mick Schumacher és Jack Doohan franciaországi tesztjének lesz-e  jelentősége 2025 szempontjából.

Borítókép: Pierre Gasly és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak