Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Gasly vendég volt Le Mans-ban, de inkább vezetne

Gasly vendég volt Le Mans-ban, de inkább vezetne

Eurosport
Miután az Alpine WEC-csapatának vendégeként megtekintette a 2024-es versenyt, Pierre Gasly jelezte, egy nap résztvevőként is örömmel visszatérne a Le Mans-i 24 órásra, amit inkább a pilótafülkéből követett volna.

Gasly a csapattárshoz, Esteban Oconhoz hasonlóan részt vett a legendás megbízhatósági viadalon – mint a Renault/Alpine vendége. A francia istálló két autóval tért vissza a megmérettetésre (a futam pechesen alakult számukra, hiszen egyik gép sem jutott el a célig), amit Gasly fiatalkorában is számtalanszor végignézett, miközben iskoláit Le Mans városában végezte.

Amikor élményeiről kérdezték, az egyszeres futamgyőztes az Eurosportnak nyilatkozva arról beszélt, bár nagyon jól érezte magát az Alpine-nál, azért sokkal jobban érezte volna magát, ha a volán mögött ülhet. Ezt követően elismerte, az, hogy részt vegyen a futamon, továbbra is vonzó opció számára.

„Szerintem ez minden gyermek álma” – nyilatkozott. „Kiskorom óta nézem ezt a futamot. Igazából öt évig Le Mans-ban éltem, ott tanultam és nagyon közel áll hozzám maga a város és a versenypálya is. Az biztos, hogy a Le Mans-i győzelem az egy álom. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Most teljes mértékben az F1-re koncentrálok, (Le Mans) nincs képben.”

Az Alpine WEC autója Le Mans-ban (Fotó: XPB)

„Az biztos, hogy utcai ruhában, tornacipőben nézni ezeket a srácokat annyira nem volt jó érzés. Szóval bízom benne, hogy egy nap majd részt vehetek a Le Mans-i versenyen, mégpedig egy nagyon jó autóval” – folytatta.

Megjegyezte, maximálisan tiszteli azokat a kollégákat, akik részt vesznek az egynapos viadalon, ami a kimerítő menetrendnek, a sokszor változó időjárásnak és körülményeknek köszönhetően az egyik legnehezebb futam a motorsportok világában. „Lenyűgözőnek tartom. Erről már többször beszéltem. Sok barátom versenyez itt, ami nekem még menőbbé teszi az egészet.”

„Ott vagyok a rajtrácson és sok olyan srácot látok, akik ellen korábban versenyeztem. Minden tiszteletet megérdemelnek. Ez nagyon nehéz futam. Remélhetőleg ezt a nézők is látják. Másfél óráig is nehéz koncentrálni, de 24 óráig úgy, hogy versenyzőcsere is van… ezt a résztvevők tudják legjobban bemutatni, de nagyon tisztelem őket” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak